Brit zabíjal v karanténe čas kopaním na záhrade: Našiel obľúbený Ford z 50. rokov

Zaujímavý príbeh sa nedávno odohral vo Veľkej Británii. John Brayshaw z mestečka Heckmondwike v metropolitnom grófstve West Yorkshire sa rozhodol zahnať nudu v karanténe obrábaním svojej záhradky. Po chvíli narazil na niečo zvláštne a rozhodol sa kopať hlbšie.

​Uprostred vlastnej záhrady odkryl zakopané auto. Podľa všetkého sa jedná o Ford Popular, Britmi veľmi obľúbené vozidlo z 50. rokov. Nálezca tvrdí, že Ford je v pomerne zachovalom stave. Má aj motor a čitateľné registračné značky. Ľahko tak ide dohľadať jeho pôvod. Zatiaľ sa však okolo auta roja špekulácie.

Zdroj: Twitter

​Nálezca sa nechal počuť, že aktívne pomôže s objasnením záhady pôvodu tohto vozidla. Pozostatok z druhej svetovej vojny to nebude, pretože Popular sa začal vyrábať až v roku 1953. Vo vzduchu visí aj teória, že môže ísť o predmet trestného činu a jeho zakopanie tak slúžilo na zametanie dôkazov.

Zdroj: Twitter

​Ford Popular prvej generácie sa vyrábal v rokoch 1953 až 1959. Britský ľud si ho pre jeho prostou povahu a nízku cenu zamiloval. Od svojich majiteľov získal prezývku "Pop". Na žiadnu raritu tak Brayshaw nenarazil. Pôvod vozidla však môže byť veľmi zaujímavý.

Zdroj: Wikimedia

Zdroj: CNC