Neskutočná tragédia: Siedmi sa nakazili koronavírusom pri rodinnej večeri, štyria už umreli

Štyria ľudia z tej istej rodiny zomreli na koronavírus v americkom štáte New Jersey a ďalší traja príbuzní sú v nemocnici.

Grace Fusco (†73) a šesť z jej dospelých detí ochoreli po účasti na veľkom rodinnom stretnutí. Takmer 20 ďalších príbuzných sa v súčasnosti nachádza v karanténe a čaká na zistenie, či boli tiež infikovaní. Počet obetí v USA naďalej stúpa, preto odborníci varujú pred akýmkoľvek spoločenským stretávaním.

Neskutočná tragédia

Štyria členovia rodiny, ktorí zomreli, sú Grace Fusco a jej deti Rita Fusco-Jackson, Carmine Fusco a Vincent Fusco.

Rita Fusco-Jackson, 55-ročná katolícka učiteľka, zomrela v piatok. Podľa štátnej komisárky Judith Persichilliovej nemala predtým žiadne zdravotné problémy. Zdravotní úradníci uviedli, že pani Fusco-Jackson bola druhou osobou, ktorá zomrela v štáte New Jersey na Covid-19 a prvou z obetí, ktorá sa nakazila na rodinnej večeri Fuscovcov.

Druhá dcéra Carmine Fusco zomrela v stredu a o niekoľko hodín neskôr jej matka Grace Fusco.

Podľa denníka New York Times Grace zomrela bez toho, aby vedela, že dve z jej detí už podľahli smrteľnej chorobe dýchacích ciest.

Vo štvrtok v tej istej nemocnici zomrel aj jej syn Vincent Fusco. 

Podľa člena rodiny Paradiso Fodera sa 19 členov rodiny, ktorí sa zúčastnili tej istej večere, teraz izoluje a čaká takmer týždeň, kým sa dozvedia výsledky svojich testov na koronavírus. 

Zdroj: BBC