Relatívne lacná súprava obsahuje skladaciu rakvu, sadu prikrývok a urnu, to všetko za nízku cenu, ktorá nezahŕňa už len náklady spojené so samotným pohrebom.

Japonská spoločnosť prišla s morbídnym, ale dômyselným riešením na zníženie nákladov na pohreb, a preto vytvorila vlastnú pohrebnú súpravu. Stavebnica obsahuje všetko, čo by ste mohli potrebovať na pohreb, a stojí asi 300 eur (bez dopravy). Aj keď sú s pohrebom spojené aj ďalšie náklady, napríklad za poplatky na cintoríne, mohla by teoreticky táto myšlienka pomôcť tisícom pozostalých rodín v Japonsku.

Je potrebné, aby niekto poskladal samotnú truhlu a firma jasne varuje zákazníkov, aby sa sami za žiadnych okolností nezačali pochovávať, prípadne nepokúšali spopolniť doma. Na balzamovanie tela musíte mať k dispozícii lekára a osobu so skúsenosťami s kozmetickým make-upom, keďže potrebné nástroje tiež nie sú súčasťou súpravy.

Samotná sada obsahuje: 

  • 1ks drevená rakva
  • 1ks malá kovová urna
  • 1ks strieborná škatuľka (na uchovávanie kostí, ktoré zostali po kremácii)
  • prešívaná súprava na truhlu (obsahujúca vankúš, matrac a papierovú perinu)
  • 1ks návod k pohrebu pre domácich majstrov
  • 1ks furoshiki (baliaca šatka)
Príručka poskytuje informácie o polohe tela, jeho umiestnení a kompletné inštrukcie o pohrebe a kremácii. Popisuje rôzne kroky v časovom slede a užitočné kontakty,

- hovorí Shinohara Norifumi, výkonný riaditeľ spoločnosti Tsubasa Public Utility Co.

Príručka pre domácich majstrov obsahuje aj pokyny pre slávnostné obrady. Pohreby sú v Japonsku veľmi drahé a predstavujú veľkú finančnú záťaž, pretože priemerné náklady na pohreb sú v súčasnosti približne 9 tisíc eur. Spoločnosť tvrdí, že táto súprava môže týmto ľuďom pomôcť.

Zdroj: Mirror