Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Narodil sa s tromi nohami a dvomi penismi: Napriek tomu prežil úspešný život
Zdielať na
Life

Narodil sa s tromi nohami a dvomi penismi: Napriek tomu prežil úspešný život

Zdroj: Wikimedia

Žil plnohodnotný život, až do veku 77 rokov, a dokonca mu jeho hendikep priniesol úspech.

O živote trojnohého muža Francesca „Franka“ Lentiniho, ktorý vďačil za svoju slávu takzvanému parazitickému dvojčaťu, sa toho nevie veľa pre nedostatok spoľahlivých zdrojov. Isté je len, že sa narodil 18. mája 1889 v Rosinoli na Sicílii. Jeho narodenie spôsobilo veľký rozruch: na svet prišiel s tromi dolnými končatinami, štyrmi chodidlami, šestnástimi prstami na rukách a dvomi penismi. Tretia noha vyrastala z jeho pravého bedra a štvrté chodidlo z kolena. Bolo to kvôli zriedkavej poruche, keď sa v lone jeho matky dvaja bratia dvojčatá nedokázali oddeliť do dvoch samostatných plodov a jeden „nasal“ toho druhého.

Wikimedia

​Vo veku štyroch mesiacov navštívil špecialistu, aby preskúmal možnosti amputácie tretej nohy. Špecialista považoval riziko komplikácií za príliš vysoké, takže tohto riešenia sa napokon musela jeho rodina vzdať. V nej ho niektorí nazývali zázrakom a iní monštrom. V škole sa normálne hrával so svojimi rovesníkmi a v prípade potreby si dokázal narovnať svoju tretiu nohu, ale chodiť nevedel, to sa naučil až neskôr.

Jeho rodičia pomerne rýchlo objavili potenciál svojho dieťaťa ako kuriozity, takže niekoľko rokov po účinkovaní v londýnskom cirkuse posilnil tím svetoznámej skupiny bratov Ringlingovcov, jedného z najväčších amerických cirkusov. Muž bol predstavovaný ako trojnohý Sicílčan, jediný futbalista s tromi nohami na svete, ktorý bavil divákov tak, že kopal futbalovú loptu svojou treťou nohou.

Wikimedia

​Vďaka svojej prirodzenej vitalite a dobrému humoru získal slávu a bohatstvo a dokonca zviedol herečku, ktorá sa za neho vydala a na začiatku storočia mu porodila štyri zdravé deti. Aj keď sa neskôr rozviedli, nezostal po zvyšok života sám a zvyšných tridsať rokov strávil s ďalšou ženou, s ktorou mal tiež zdravé deti.

Wikimedia

​Lentini vystupoval až do svojej smrti v roku 1966 vo veku 77 rokov. Okrem predvádzania sa v programe cirkusu bratov Ringlingovcov sa objavil aj vo svetoznámej westernovej show Williama Codyho a celý svoj život strávil so svojou milujúcou rodinou. Jeho celoživotné dielo je ponaučením pre každého, že ak človek vidí príležitosť využiť svoje zvláštnosti, prijme ich a pristupuje k nim pozitívne, dokáže žiť plnohodnotným a šťastným životom, ak ich premení vo svoj prospech.

Súvisiace články