Pred šiestimi rokmi, 29. decembra 2013, utrpel Michael Schumacher vážnu, život ohrozujúcu lyžiarsku nehodu vo francúzskom Meribeli. Od tej doby sme legendu F1 a sedemnásobného majstra sveta nevideli a stále nie je známe, v akom je stave.

To, čo s istotou vieme, že Schumi ležal v nemocnici deväť mesiacov a po absolvovaní niekoľkých život zachraňujúcich mozgových operácií a prebudení z umelého spánku, sa jeho stav pomaly zlepšoval. Aj z tohto dôvodu sa od jesene 2014 o neho stará rodina v jeho švajčiarskom sídle.

Všetko ostatné je neisté, pretože od nehody došlo zo strany rodiny k úplnému informačnému embargu, čo sa týka jeho zdravotného stavu.

Objavili sa aj správy o tom, že Schumacher sa v septembri v jednej z parížskych nemocníc podrobil ošetreniu kmeňovými bunkami a jeden z pracovníkov nemocnice anonymne pre médiá uviedol, že sedemnásobný majstra sveta je pri vedomí.

Aj predtým o jeho zdravotnom stave existovali určité informácie z relatívne dôveryhodných zdrojov:

  • Z anonymného vyhlásenia jedného z lekárov ošetrujúcich nemeckého pilota F1 by sa dalo odvodiť, že jeho zotavenie si vyžaduje zázrak, čo sme vlastne tušili.
  • Jeho blízky priateľ však na začiatku novembra minulého roka informoval nemecký časopis Bunte, že Schumacher je vzhľadom na svoju kondíciu v poriadku.
  • Schumacherova manželka urobila nedávno vyhlásenie o stave svojho manžela, ale jediné, čo sa z neho dalo dozvedieť je, že Schumi je v najlepších rukách.

Držíme mu palce!