Záchrana rodiny jeleňov dojíma svet: Korčuliar ju vlastnou silou vytiahol z ľadu

Malo to byť romantické korčuľovanie sa v romantickej krajine pri kanadskom jazere Ontario. Ryan Peterson sa tešil, že sa zdravo unaví, dá si dobrý obed a bude oddychovať. Namiesto toho ho čakalo veľké dobrodružstvo, na ktorého konci zachránil srnku a dve jelenčatá.

Jelenia rodina sa vydala cez zamrznutú hladinu jazera. Aj keď v Kanade bývajú zimy o dosť drsnejšie než u nás, ľad ešte nebol dosť silný a všetky tri zvieratá sa preborili. Srnka s dvoma jelenčatami boli v beznádejnej situácii.

V tom okamihu ich zbadal Peterson. "Pokiaľ jeleň stojí, môže vás kopnúť, ale vo vode boli bezbranní," povedal korčuliar. Podľa neho už zvieratá boli vyčerpané a hrozilo, že skončia pod ľadom alebo sa stanú ľahkou korisťou vlkov, ktorí v kraji nie sú žiadnou vzácnosťou.

"Vyzbrojený" len korčuľami nemal Peterson šancu jelenej rodinke pomôcť. Vrátil sa preto domov po lano. Cesta tam a späť trvala asi hodinu, ale zvieratá boli ešte nažive. Ich záchranca riskoval, že sa tenký ľad prelomí aj pod ním, ale nakoniec sa mu podarilo lano uviazať okolo srny a pritiahnuť ju k brehu. To isté urobil aj s mláďatami.

Na sociálnych sieťach sa stal hrdinom a v krátkom čase dramatické video zo záchrany videlo vyše 900 tisíc ľudí.

Zdroj: CNC