Geniálny chlapec získa do Vianoc prvý vysokoškolský titul: Potom ho čaká medicína

Deväťročný chlapec Laurent Simons z Belgicka má poriadne pod čapicou. Strednú školu zmákol za dva roky a ešte rýchlejšie mu odsýpa štúdium na Technickej univerzite v Eindhovene, hoci je komplet v angličtine a v cudzej krajine. Pokiaľ sa nič nepokazí, v decembri ho Guinnessova kniha rekordov zapíše ako najmladšieho bakalára sveta.

"Je to najbystrejší študent, akého sme kedy mali," chváli ho Sjoerd Hulshof z vedenia univerzity. V šiestich rokoch mu vyšlo IQ 145, teraz je zrejme ešte vyššie.

Miluje robotov

Teraz mu nadbiehajú univerzity z celého sveta, aby u nich pokračoval na doktoráte. K elektrotechnike si chce pridať ešte aj medicínu. Keď bude veľký, chce totiž vynájsť robotické protézy a orgány.

Zdroj: Facebook

"Všetko sa bude ovládať mysľou. Vo finále to môže byť celé robotické telo so živou hlavou," opisuje smelé plány. Mladý žiak si ale chce aj oddýchnuť. Plánuje preto dovolenku v Japonsku.

Chlapec pochádza z rodiny lekárov

Laurent pochádza z rodiny lekárov. Ani tí nechápu, kde sa v ňom berie inteligencia a múdrosť. "Počas tehotenstva som jedla veľa rýb," zažartovala matka Lydia.

Zdroj: CNC