Spoločnosť Cannabco, farmaceutický výrobca v Ontáriu, minulý týždeň oznámila, že čoskoro uvedie na trh marihuanu, ktorá svojou textúrou, vzhľadom a efektom bude presne ako tráva, ktorá je spotrebiteľom dobre známa, ale bude bez vône.

V Kanade to bude asi rok od legalizácie marihuany.

Spoločnosť sľubuje, že „Purecann“ bude mať nielen nerozoznateľnú vôňu v nohaviciach, kabelkách či ruksaku, ale ani po zapálení neucítite dobre známu arómu, prinajmenšom nie tak intenzívnu ako u ostatných kvalitných materiáloch.

Aj keď konzumenti milujú vôňu trávy, nebudú vznikať nepríjemné situácie, najmä pri konzumácii v interiéri alebo počas cestovania.

Mark Pellicane, ktorý riadi spoločnosť, je natoľko nadšený, že sa mu pri svojom prvom oznámení o produkte mihali pred očami dolárové bankovky napriek tomu, že je jeho spoločnosť ešte v plienkach.

O postupe sa vie len veľmi málo, ale vyvoláva rôzne otázky. Peter Grinspoon z Úradu pre reguláciu lekárskeho používania marihuany v Massachusetts, pre Vice uviedol, že nie je možné umyť alebo odstrániť charakteristické vonné terpény z rastliny tak, aby sa nezmenila napríklad chuť látky.

Presná technológia tak môže byť neskôr rozhodujúcou témou, pretože niektoré štúdie naznačujú, že terpén môže tiež ovplyvniť účinky konopných liekov.

Zdroj: Vice