Mladá Britka si vo firme sama zvýšila plat o 7 000 libier: Zaslúžim si to, tvrdí

Pre niekoho môže byť žiadosť o navýšenie platu stresujúcim zážitkom, ku ktorému sa musí dlho odhodlávať. Ako sa ale ukazuje, neplatí to pre všetkých. Mladá len 25-ročná žena pracuje v podniku, kde si ľudia môžu o zvýšení, ale aj znížení platu rozhodnúť sami. Stačí presvedčiť kolegov, že je to správna vec.

Cecilia Manduca (25) pracuje v londýnskej organizácii GrantTree. Tá pomáha malým firmám so získavaním grantov vypísaných vládou. Spoločnosť funguje na princípe, kedy si každý jednotlivec sám určuje, aký bude poberať plat.

Pár pravidlami sa ale odmeňovanie v organizácií predsa len riadi. Prípadné zvýšenie odmeny musí každý prediskutovať najskôr s kolegami a zároveň čiastka nesmie byť výrazne vyššia, než akú zamestnanec obdržal za prácu na rovnakej pozícií v akejkoľvek inej firme.

Cecilia si tak vďaka tomu mohla zvýšiť plat o 7 000 libier. Namiesto 30 000 libier tak teraz dostane 37 000 libier ročne.

"Samozrejme, nepridala som si bezdôvodne, ale preto, že sa moje pracovné povinnosti navýšili. Keď som to preberala s kolegami, uznali, že si zaslúžim pridať. Musím zároveň podotknúť, že okrem zvýšenia je u nás možné si plat aj sám znížiť," vysvetlila mladá žena s tým, že vo firme FrantTree pracuje 45 zamestnancov a možnosť samostatne si určovať plat má každý z nich.

Zdroj: CNC, Daily Mail