Podľa britských a mexických vedcov je štyridsiatka nová dvadsiatka.

Je všeobecne známe, že mladí muži sú v skutočnosti prerastené deti. A tiež, že za dospelé vzťahy s nimi môže vyzretosť žien. Tento mýtus sledovali vedci, ktorí vo svojej štúdii prišli s prekvapujúcimi závermi.

Podľa zamestnancov univerzity v Oxforde je vývoj ľudského mozgu zdĺhavý proces. Tvorba určitých funkčných a štrukturálnych prvkov siaha až do dospelosti. Na základe lebiek 121 účastníkov a údajov od subjektov vo veku od 4 do 40 rokov možno dospieť k záveru, že medzi pohlaviami existujú značné vekové a rodové rozdiely.

Schopnosti potrebné pre každodenný život sa vyvíjajú rovnakým spôsobom u mužov aj žien, ale niektorými mozgovými sieťami disponujú skôr ženy. To potvrdzuje aj Eduardo Calixto, profesor psychológie na UNAM, ktorý vo svojej správe tvrdí, že napriek tomu, že muži majú väčší mozog, účinnejší je ten ženský.

Vezmime si len pamäť, nervové prepojenia a vnímanie farieb a chutí. Podľa mexického lekára je to spôsobené hormónmi. Opäť sa ukázalo, že ženské a mužské mozgy sa líšia vo fungovaní, čo vedie k mnohým rozdielom v ich správaní a tiež pri emocionálnej vyzretosti, uzatvára Bright Side. 

Zdroj: Jornada, BrightSide