Otec štyroch detí vážil 200 kíl: Dal sa na vegánstvo a schudol takmer o polovicu

Neuveriteľnou premenou prešiel 46-ročný Mark Henderson z mesta Blackpool v anglickom grófstve Lancashire. Prekonal svoju závislosť na hamburgeroch a vyprážaných kurčatách a dal sa na vegánstvo. Tejto mastnej fastfoodovej diéte dával za vinu, že stále priberá na váhe, ktorá sa vyšplhala až na 200 kilogramov. Preto sa rozhodol prejsť na vegánsku stravu a zhodil 83 kilogramov. Pozrite sa, ako vyzerá dnes.

​Naozaj radikálny krok urobil otec štyroch detí Mark Henderson (46) z Veľkej Británie, ktorý bol závislý na každodennom jedení hamburgeroch, kebabov, vyprážaných kurčatách a syrových sendvičoch. Kvôli tejto strave vážil 200 kilogramov. V novembri 2017 sa preto vrhol na vegánsku stravu. Dôvodom bolo aj to, že mu zistili fibriláciu srdcových siení, ktoré spôsobujú nepravidelný rytmus srdca.

"Vždy som bojoval s nadváhou, ale posledných osem rokov som stratil kontrolu. Cpal som do seba fastfoody hneď ako som sa prebral, správal som sa nezodpovedne, čo sa týka stravovania, a váha mi začala rýchlo stúpať, čo veľmi limitovalo môj pohyb. Bol som na tom tak zle, že môj syn Thomas (11) mi musel zaväzovať šnúrky na topánkach. V práci som ani nebol schopný vliezť pod stôl, aby som zapojil káble do počítača," opísal Mark.

​Svoje zlé stravovacie návyky vysvetlil nasledovne: "Bolo pre mňa jednoduchšie objednať si jedlo, než si ho uvariť. Dával som si rodinnú porciu sám pre seba a dvojité hamburgery. Denne som zjedol 6 000 až 10 000 kalórii, ale vôbec mi to tak neprišlo. mal som nábeh na cukrovku, lupienku, spánkovú apnou a problémy s dýchaním. Až keď ma v novembri 2017 viezli do nemocnice, uvedomil so si, že je nutné niečo urobiť. Úprimne, myslel som si, že umriem."

Mark podstúpil diétny program, ale jeho stravovacie návyky pokračovali, keď len vymeniť fastfood za bochníky chleba so syrom. "Začal som hľadať iné druhy diét a jeden návrh bol stať sa vegánom. Sprvu som si myslel, že len z kvetiniek neprežijem, ale veľmi som si chcel zlepšiť zdravotný stav za akúkoľvek cenu," objasnil Mark, ktorému sa vďaka vegánskej strave podarilo zhodiť 83 kilogramov.

Pozrite si galériu

Zdroj: CNC