Podľa jednej zo štúdií na Univerzite v Zürichu ste buď pekný, alebo dobre vybavený tam dole. Nemôžete byť naraz oboje.

Neľakajte sa, tentokrát to nie je o veľkosti penisu, ale semenníkov. Autor štúdie Stefan Lüpold, skúmal celkovo 103 primátov (vrátane človeka) a porovnával zovňajšok samcov s veľkosťami ich semenníkov, Zistil, že čím atraktívnejší je samec, tým menšie sú jeho semenníky a pomalšia produkcia spermií.

Toto je, samozrejme, z evolučných dôvodov a vysvetlenie je naozaj jednoduché. Ak je muž atraktívny, bude mať jednoduchšie sex, takže nemusí mať silné a veľké množstvo spermií zakaždým, keď bude chcieť zabojovať. Naopak, menej atraktívni, čiže menej úspešní jedinci vyhľadávajúci sex musia byť riadne vybavení.

Konečným cieľom je totiž rozmnožovanie, to znamená, že jedinec na základe vyššie uvedených aspektov má buď:

  • veľa sexu a počas niektorého príde k oplodneniu
  • málo sexu, pri ktorom je pravdepodobnejšie, že bude mať so šťastnou dámou nástupcu.

Samozrejme, Lüpold skúmal rôzne atribúty pre každý zo skúmaných druhov. Pri niektorých druhoch, kde to bolo ťažšie určiť, sledoval aj to, kde stoja samce na rebríčku komunity a nakoľko úspešní sú pri zvádzaní. U ostatných druhov to bolo oveľa jednoduchšie. Napríklad u samcov opíc z Bornea zistil, že čím väčšie nosy majú, tým sú atraktívnejší a štúdia naznačuje, že veľkosť ich nosa a semenníkov sú nepriamo úmerné.

Podčiarknuté, spočítané:

Najatraktívnejšie samce majú najmenšie semenníky.
Zdroj: Standard