Nemecký cirkus Roncalli sa pred časom rozhodol, že návštevníkom už nebude predvádzať skutočné zvieratá. Namiesto toho sa rozhodol pre supermoderné technológie.

Podľa RP Online dotyčný cirkus vytvoril úplne nový typ show pomocou 3D hologramov a ďalších projekcií. A ľudia - predovšetkým bojovnívi za práva nemých zvierat - sú výsledkom nadšení.

Ako ukazuje video nakrútené spoločnosťou Optoma (výrobca používaných hologramových projektorov), ide o skutočne úchvatný pohľad. Po obvode manéže behajú žiariace kone, ktoré strieda obrovská ryba. Následne sa pred užasnuutým publikom objavuje slon a robí stojku na predných nohách a chobote.

Základná myšlienka je jednoduchá: diváci sa pri sledovaní týchto ilúzii môžu baviť rovnako dobre (možno aj viac) ako v klasickom cirkuse, ale súčasne nemusia premýšľať o tom, či zvieratá počas drezúry nie sú týrané.

Roncalli, ktorý bol založený v roku 1976, tieto show robí už od minulého roka. Väčšinu čísel ale zaisťujú klauni a artisti - hologramy sú len pomyselnou čerešničkou na torte.

"Bohužiaľ, ´starý´ cirkus sa trochu zaprášil, ale toto cirkusu umožní zostať nažive," komentoval to moderátor a herec Max Schautzer.

Zdroj: CNC