Priletelo toto lietadlo z rozprávky? Nie, ide o normálny stroj aeroliniek Qatar Airways, ktorý bol odfotený zo zeme pri ojedinelom okamihu, pri ktorom vytvoril niečo zvláštne.

Lietadlo bolo totiž vyfotené s dúhovo sfarbenou kondenzačnou stopou. Nádherný efekt spôsobilo slnko, ktoré ju sfarbilo svojimi lúčmi cez husté mraky vďaka uhlu, ktorý to umožnil.

Vzácny jav

Ide o vzácny, ale nie nemožný jav. Krásu na nebi vyfotil nemecký fotograf Nick Beyersdorf (20), ktorý stál na záhrade v Bambergu so svojou maminkou, osem kilometrov pod lietajúcim strojom.

Zdroj: Profimedia

"Bol som na záhrade so svojou matkou a mal som so sebou fotoaparát, pretože som videl lietadlo Qatar Airways, ktoré sa objavilo nad domom susedov," vyhlásil Nick.

Nebola to normálna kondenzačná stopa

"Videl som, že má zaujímavo sfarbenú kondenzačnú stopu. Nevychádzala ako normálna kondenzačná stopa z motorov, ale z krídel," pokračoval mladík v rozprávaní.

Zdroj: Profimedia

"Vyfotil som niekoľko záberov. Vzhľadom na uhol slnka dostala kondenzačná stopa dúhové farby. Nastavil som foťák tak, aby som urobil čo najlepší záber," uzavrel svoje rozprávanie Nick.

Zdroj: CNC