V kontraste s usporiadanou japonskou spoločnosťou pôsobí idea motorkárskeho gangu ešte nepatričnejšie než vo zvyšku sveta. Keď sa k tomu navyše pridá fakt, že tento je tvorený len ženami, od ktorých tajomšia spoločnosť vyžaduje skôr poslušnosť, je logické, že na uliciach spôsobuje ženská odnož Bosozoku veľký rozruch.

"Keď som mala 16, chodila som s chalanom z Bosozoku. Tá motorka mi prišla vážne cool, ale nechcela som len sedieť vzadu. Ženy sú teraz o dosť silnejšie," uviedla v rozhovore pre Vocativ jedna z členiek ženského Bosozoku. Väčšina ostatných motorkárok má podobný príbeh. Či už šiel ich priateľ do väzenia, alebo sa s ním rozišli, všetky postupne prišli na to, že chcú jazdiť samy. A to napriek faktu, že japonské úrady po Bosozoku idú vážne tvrdo. Už len nosenie uniformy je trestným činom, ktorý vás pošle do väzenia.

Na druhej strane vláda má k takto drastickým opatreniam svoje dôvody. Typická "akcia" Bosozoku sa neobíde bez agresívneho jazdenia v protismere, vytáčania hlasných motorov, trúbenia, ničenia verejného majetku a fyzického násilia. Bosozoku sa postaví všetkým, ktorí by im snáď chceli naznačiť, že ich správanie sa im nepáči. Zvlášť obľúbeným cieľom sú cudzinci.

Pozrite si galériu

​Korene Bosozoku siahajú až ku koncu druhej svetovej vojny, kedy sa japonskí vojaci vracali späť do svojich domovov. So vznikom motorkárskych gangov sú navyše spájaní piloti kamikadze, ktorí nezomreli v boji, ale vojenská služba na nich aj tak zanechala nezmazateľnú stopu. Postupom času si od polície vyslúžili práve prezývku Bosozoku, ktorá v hrubom preklade znamená "násilný kmeň rýchlosti". V 70. a 80. rokoch dochádzalo medzi jednotlivými gangami a políciou ku krvavým ozbrojeným stretom. Vláda preto prijala sériu zákonov, ktorá činnosť Bosozoku postupom času prakticky minimalizovala.

V súčasnosti sú v Bosozoku predovšetkým 16- až 20-roční muži, ktorí jazdia na nutne upravených Hondách CB400F a ich kožené bundy stále odkazujú na film Rebel bez príčiny. Ich počet sa ale stále stenčuje. Preto je zaujímavé sledovať fenomén mladých motorkáriek, pretože tých naopak stále pribúda.

Zdroj: CNC