CIA si založila účet na Instagrame a zdieľala tajomnú fotku: Za deň získala 50 tisíc followerov

"Sme prvá línia národnej obrany. Či iní nezvládajú, my dokážeme, kam iní nesmú, my sa vydávame." Tak znie popisok instagramového účtu zrejme najslávnejšej spravodajskej služby sveta, americkej CIA: Tá sa rozhodla, že sa po Twitteri a Facebooku bude prezentovať aj na ďalšej sociálnej sieti. A hneď jej prvý príspevok sa stal hitom.

​Prvý príspevok Ústrednej spravodajskej agentúry, známej pod skratkou CIA (Central Intelligence Agency), je rovnako tajomný ako ona sama. Zdá sa, že prvý príspevok spúšťa hru, ktorú CIA rozohráva so svojimi - už viac než 82 tisícmi - followermi (sama pritom trochu paradoxne na tejto sieti nesleduje nikoho).

Cieľom je uhádnuť, čo na fotografii je a akým spôsobom tieto predmety môžu poslúžiť práci spravodajcu. Popis prvej fotografie, ktorý kopíruje verš známej detskej hry, nabáda fanúšikov účtu k interakcii - máme sa pozerať, čo je na obrázku a snažiť sa to identifikovať.

View this post on Instagram

I spy with my little eye...

A post shared by Central Intelligence Agency (@cia) on

Americká spravodajská služba CIA zverejnila Akty X o prípadoch UFO

Pravda je tam vonku! Takto interpretovala americká spravodajská služba CIA veľkolepú akciu, v ktorej pre verejnosť odtajnila niekoľko stoviek prípadov UFO zo 40. a 50. rokov minulého storočia.

Zdroj: Instagram