Ak máte slovné spojenie "tanec pri tyči" spojené s lascívnymi pohybmi ľahkých dievčat v zafajčených nočných kluboch, mali by ste svoj názor možno trochu prehodnotiť. Môže totiž ísť o plnohodnotnú "gymnastickú" disciplínu.

"Pole dance" čiže tanec pri tyči v striptízovom bare pochybnej povesti a tanec pri tyči na majstrovstvách sveta, to sú dva úplne rozdielne svety, ktoré majú spoločnú snáď len onú nevyhnutnú tyč. Kým však v prvom prípade u nej dievčatá len krútia bokmi a nemravný vystrkujú zadok, v tom druhom na nej predvádzajú (niekedy aj pomerne vysoko nad zemou) nefalšované akrobatické kúsky.

Vlastne ani nie je potrebná špeciálna tyč, aby šikovné tanečnice predviedli, čo všetko vedia. Pole dance sa už presunul aj do ulíc, kde sa dajú využiť napríklad dopravné značky, alebo na detské ihriská, na ktorých celkom dobre poslúžia najrôznejšie preliezačky.

Táto "športovoumelecká" disciplína má však aj svoje šampionáty a majstrovstvá. Čo všetko musí najlepšie tanečnica-akrobatka zvládnuť, môžete posúdiť v nasledujúcom videu.

Zdroj: CNC