Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muži s pivným bruchom sú príťažlivejší a žijú dlhšie
Zdielať na
Life

Muži s pivným bruchom sú príťažlivejší a žijú dlhšie

Zdroj: Shutterstock

​Podľa jedného prieskumu muži s pivným bruchom priťahujú oveľa viac žien, než by sme si mysleli. Navyše žijú oveľa dlhšie ako svalnatí muži s tehličkami na bruchu. Upokojte sa, zatiaľ nemusíte zahadzovať svoju permanentku do fitka, pretože pravda je ako zvyčajne, niekde uprostred.

Počas histórie sa mužský ideál neustále menil. V stredoveku pohľad na tučné, dobre živené telo odrážal bohatstvo a materiálne zabezpečenie, takže medzi ženami boli muži pri sebe veľmi vyhľadávaní.

V súčasnosti sa na hlavných stránkach časopisov a Instagrame nachádzajú hlavne muži ako z obrazov: vysekané tvary, tehličky na bruchu, svalnaté ramená a veľké bicepsy. Čiže ideál.

Skutočne ale vyhľadávajú ženy mužov s dokonalým telom a prepracovanými svalmi?

Podľa jedného prieskumu vôbec nie.

Podľa štúdie publikovanej spoločnosťou Viralthread, dávajú ženy prednosť pri svojom výbere mužom s bruchom. Spočiatku sa to zdalo ako vtip, ktorý vymyslel pupkatý chlapík uprednostňujúci vysedávanie pred televízorom. Nie je to tak.

Prieskum uskutočnila medzinárodná fitness spoločnosť Planet Fitness a zúčastnilo sa ho dvetisíc žien a mužov, ktorých sa pýtali, aké telo sa im viac páči. Výsledky mnohých prekvapili. Až 70 percent žien v prieskume uviedlo, že majú radšej mužov s malým bruchom a maximálne 10 kilami nadváhy.

Existuje aj vedecké vysvetlenie tejto skutočnosti.

Richard Bribiescas, profesor na univerzite Yale, pre Viralthread vysvetlil, prečo majú ženy radšej mužov, ktorí po práci sedia doma, ako tých z posilňovní.

Muži s pivným bruchom majú totiž nižšiu hladinu testosterónu.

Nižšia hladina testosterónu vedie k zdravšiemu imunitnému systému, čo má za následok dlhší život.

Zároveň to znamená, že sú lepšími otcami.

Zníženie tohto hormónu tiež znamená, že muž je pripravený založiť si rodinu, mať záväzky a je schopný stať sa rodičom.

To ale neznamená, že sa teraz máte začať bezhlavo napchávať. Nadmerná spotreba tuku zvyšuje riziko kardiovaskulárnych ochorení a cukrovky. Čiže jedna pizzu s pivom cez víkend sú ešte v poriadku, ale niekedy je dobré ísť aj do posilňovne, či na čerstvý vzduch, pretože nadmerná obezita so sebou prináša množstvo zdravotných rizík.