Neuveriteľné! V lese sa o strateného trojročného chlapčeka v búrke staral medveď

Príbeh zo Severnej Karolíny znie ako scenár rozprávky o medveďovi Balú z Knihy džunglí. Trojročný chlapec, ktorý sa stratil v hustom lese, tvrdí, že pred podchladením ho zachránil medveď.

To, čo sa stalo malému Casey Hathawayovi, je možné vidieť len v rozprávkach. Trojročný chlapček musel stráviť dve noci uprostred búrky v hustom lese, kde sa ortuť teplomera nevyšplhala cez nulu.

Keď prežil toto strašidelné dobrodružstvo, povedal uniformovaným zložkám, ktoré ho našli, že pred podchladením ho zachránil medveď. Tiež tvrdil, že zviera bolo pri ňom, až kým ho nenašli.

Dňa 31. januára začuli miestni rangeri v hustých lesných kríkoch plakať dieťa. Okrem toho, že bolo úplne mokré a triaslo sa od zimy, malému Caseymu nič nebolo. Dieťa zmizlo v takom nečase, že pátranie po ňom zastavili po dvoch dňoch.

Nevedno, či ho skutočne zachránil medveď, alebo ide len o chlapcovu fantáziu, ale to, že prežil, je doslova zázrak. V lesných oblastiach Severnej Karolíny totiž žije obrovské množstvo medveďov. Miestny šerif Chup Hughes uviedol, že

Casey tvrdil, že v lese si našiel priateľa, ktorý bol s ním, až kým ho nenašli.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Breanna Hathaway (@bghathaway),

To potvrdila aj chlapcova teta Breanna Hathaway:

Hovorí, že s ním bol maco, ktorý na neho dával pozor. Zoslal mu ho samotný Pánboh, pretože zázraky existujú.

- uviedla na sociálnych sieťach.

Dňa 29. januára sa trojročný chlapec hral so svojimi kamarátmi v záhrade svojej babičky v usadlosti Ernul. Ostatní sa vrátili do domu, ale malý Casey zmizol bez stopy. Mal na sebe oblečenie, ktoré ho nemohlo ochrániť v nočných mrazoch. Hľadanie chlapca komplikovalo zlé počasie. Do pátracej akcie boli nasadené vrtuľníky a dróny. Hľadať chlapca pomáhali aj dobrovoľníci a policajní psovodi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

This boy is eating Cheetos, nuggets, and watching paw patrol. We are so glad we have him home to squeeze and love him ? god is so good.

Príspevok, ktorý zdieľa Breanna Hathaway (@bghathaway),

Vo štvrtok pátranie ukončili kvôli prudkému dažďu so silným vetrom. Úrady všetkých vyzvali, aby nepokračovali v pátraní v nebezpečnom teréne, kde miestami siahala voda až do výšky 66 centimetrov, čiže po chlapcovu hruď.  

Aj preto znie neuveriteľne, že vyviazol len s pár škrabancami, píše Guardian.

EXCLUSIVE: Sheriff sets record straight on finding Casey Hathaway

Ever since authorities found 3-year-old Casey Hathaway in the woods, speculation and rumors as to how he ended up there have run rampant. Some people want to know how a child could survive those frigid temperatures for three days, and some believe Casey wasn’t lost, but instead abducted and later placed in the woods.

Zdroj: Guardian