V posledných dňoch obletela svet zaujímavá správa zo sveta sociálnych sietí. Nový rekord v počte retweetov príspevkov na Twittri po novom drží japonský miliardár, ktorý si svoje prvenstvo v podstate kúpil za peniaze. Nie je to nič nové - aj medzi predošlými rekordmani nájdeme často rôzne súťaže. Zabodovali ale aj tweety oveľa osobnejšie. Poďme spolu nahliadnuť do najúspešnejšej desiatky tweetov histórie.

1. miesto: Kto má prachy, je vidieť

Japonský miliardár a podnikateľ v módnom priemysle Júsaku Maezawa sa rozhodol, že si svoj úspech na Twittri proste kúpi. A ono sa mu to podarilo. Vo svojom tweete sľúbil, že medzi 100 náhodne vybraných šťastlivcov, ktorí jeho tweet zozdieľajú, rozdelí 100 miliónov jenov (vyše 800 tisíc eur). Ku dnešnému dňu je v hre takmer šesť miliónov ľudí.

2. miesto: Cesta k ročnej zásobe kuracích nugetiek

Rok a pol držal prvenstvo tweet, ktorý sa môže zdať úsmevný. Americký tínedžer Carter Wilkerson sa spýtal fastfoodu Wendy’s, koľko retweetov by musel získať, aby dostával nugetky celý rok zadarmo. Reťazec odpovedal, že nereálnych 18 miliónov. "Pomôžte mi. Potrebujem svoje kuracie nugety," napísal Wilkerson na Twitter. Nakoniec pomohlo "len" 3,6 miliónov retweeterov. Wilkerson svoj ročný prídel nugetiek získal.

3. miesto: Čo najviac celebrít na jednom selfie

Pred nugetkami viedlo v počte retweetov selfie moderátorky Ellen DeGeneres z oscarového večera v roku 2014. Rekord 3,3 milióna zdieľania na Twitteri herečka držala celé tri roky. Na jej fotografii nechýbala Meryl Streep, Brad Pitt alebo Jennifer Lawrence.

4. miesto: Vyznanie lásky v One Direction

2,7 milióna ľudí zdieľalo tweet Louise Tomlinsona, ktorý na sociálnej sieti "vyznal lásku" svojmu kolegovi z kapely One Direction. "Navždy v mojom srdci @Harry_Styles. Tvoj Louis," napísal hudobník v roku 2011.

5. miesto: Proste len LIMONADA

V roku 2016 bol veľmi úspešný ešte podivnejší tweet: "LIMONADA". Išlo o súťaž španielskeho youtubera s nickom elrubius, ktorý za zdieľanie sľuboval najrôznejšie darčeky. Jeho jednoslovný tweet získal 1,8 milióna retweeterov.

6. miesto: Obamovo ľudské posolstvo

V roku 2017 sa bývalý americký prezident Barack Obama odfotil s deťmi najrôznejších rás a k fotografii pripojil správu o tom, že nikto sa nerodí s nenávisťou k druhým kvôli odlišnej farbe pleti, pôvodu alebo náboženstvu. Obamovo posolstvo retweetovalo 1,7 milióna ľudí.

7. miesto: Zase tá LIMONADA

V septembri 2018 prišiel Španiel elrubius s ďalšou limonádou. Tweet znel: "LIMONADA 2.0". Tentokrát už to bolo o niečo slabšie: do hry sa zapojilo 1,5 milióna ľudí.

8. miesto: Kontroverzná pomoc obetiam hurikánu

https://twitter.com/rebuild_tx

Rada spolkov pridružených k pensylvánskej univerzite prisľúbila 0,15 dolára za každý retweet na pomoc štátu Texas, ktorý v roku 2017 zasiahol hurikán Harvey. Táto akcia bola veľmi kritizovaná. Ľudia sa pýtali, prečo rada peniaze Texasu skrátka nedarovala. Napriek tomu sa ich zapojilo vyše milióna.

9. miesto: Pre dres čokoľvek

Hráč amerického futbalu Damarious Randall sľúbil fanúšikom, že pokiaľ jeho obľúbený basketbalový tím Cleveland Cavaliers vyhrá finále NBA v roku 2018, kúpi každému, kto bude jeho tweet zdieľať, dres. Randall mal šťastie, že Cavaliers vo finále prehrali, inak by dlžil dres viac než miliónu ľudí.

10. miesto: Ariana Grande a útok v Manchesteri

https://twitter.com/arianagrande/status/866849021519966208

Asi rovnaký počet ľudí ako Randallov tweet s dresom vyburcovala správa speváčky Ariany Grande, na ktorej koncerte v Manchesteri v roku 2017 došlo k bombovému samovražednému útoku. Ten si vyžiadal 22 obetí a vyše sto zranených. "Mrzí ma to z celého srdca. Nemám slov," napísala na Twitter speváčka.

Zdroj: CNC
Tagy: