Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Postavil Noemovu archu: Loď veľkosti futbalového štadióna vypláva z Holandska
Zdielať na
Life

Postavil Noemovu archu: Loď veľkosti futbalového štadióna vypláva z Holandska

Zdroj: YouTube

Stolár, ktorý vyrobil Noemovu archu v životnej veľkosti, sa rozhodol, že miesto „Svätej lode“ je v Izraeli.

Holandský stolár Johan Huibers (60) investoval štyri roky svojho života a 1,6 miliónov dolárov do výstavby archy v životnej veľkosti. V plavidle sa dokonca nachádzajú drevené sochy zvierat: gorila, slon, žirafa... samozrejme, aj tieto sú úplne autentické.

Loď sa v holandskom Dordrechte rýchlo stala turistickou atrakciou. To ale tvorcu veľmi nedojíma, keďže zázračnú loď chce umiestniť v Izraeli. Dúfa, že nájde podporovateľov tejto myšlienky.

Ladbible

​„Cieľom je Izrael. Je to kópia Božej lode. Zmysel má, len keď sa bude nachádzať v Svätej zemi.“

Keď chce tak veľmi opustiť Holandsko, prečo to neurobí? Pretože v lodi sa nenachádza motor. Spolieha sa na to, že nejaký veľkorysý človek mu daruje 1,3 milión dolárov, aby si mohol prenajať ťahače, ktoré by archu premiestnili.   

Je väčšia ako futbalové ihrisko.

Ladbible

​"Milujem Izrael, štát, krajinu, ľudí. Nelámu si hlavu a robia si, čo chcú, vytŕčajú z radu a nikoho nepočúvajú, akoby som videl samého seba.“

Nie náhodou sa Noemova archa stala obľúbenou atrakciou. Loď je väčšia ako futbalové ihrisko a má päť poschodí. Vytvoril ju, aby ukázal svetu, že Boh existuje a všetko, čo je napísané v Biblii, je správne.