Chystáte sa na dovolenku, ale nenávidíte balenie vecí do kufrov? Ukážeme vám zopár užitočných tipov, aby vás z balenia neporazilo.

​Dovolenka, popíjanie, relax. To všetko sú určite skvelé veci, ale vy sa už pri pohľade na kufor tvárite kyslo. Týchto osem bodov vám pomôže, aby vaša nechuť zmizla a sústredili sa len na zábavu.

Menej je viac

Zdroj: Unsplash

​​Je zbytočné, aby ste si balili rôzne veci, keď si idete oddýchnuť. Nejdete predsa na módnu prehliadku. Zvážte, čo je naozaj dôležité a čo konkrétne si budete určite obliekať.

Rolujte a neskladajte

Určite ste už videli množstvo videí, v ktorých sa veci ako nohavice, tričká, oblečenie namiesto bežného skladania zrolujú. Stačí sa držať tohto jednoduchého pravidla a zistíte, že vo vašom kufri je zrazu oveľa viac miesta. Navyše vaše veci nebudú po príchode pokrčené.

Naplňte topánky

Zdroj: Unsplash

​​Ak do topánok vložíte ponožky, alebo menšie veci, ktoré si chcete vziať so sebou, tiež získate priestor navyše a topánky sa vám týmto spôsobom nezdeformujú.

Sledujte hlásenie počasia

Ešte predtým, než sa začnete baliť, nie je na škodu pozrieť si predpoveď počasia. A ak hlásia horúčavy, vezmite si pre istotu so sebou zopár teplejších vecí, ak by sa náhodou vyskytli búrky. Kožená bunda je čistá výhra. Budete v nej skvelo vyzerať a zíde sa vám v prípade ochladenia.

Používajte malé fľašky

Zdroj: Unsplash

​​Dnes už v každej drogérii dostanete malé fľašky, do ktorých môžete preliať šampón alebo sprchový gél. Zaberajú oveľa menej miesta, ako drogéria bežnej veľkosti a dobre tesnia.

Dbajte na obuv

Už sme si vysvetlili ako si chrániť tvar topánok, ale oplatí sa ich pred vložením do kufra vložiť aj zvlášť do vrecúška, aby vám podošva nezašpinila ostatné oblečenie.

Kufor bez zápachu

Zdroj: Unsplash

​Po celodenných horúčavách nie je práve najlepším riešením natlačiť do kufra prepotené tričká: na páchne nimi aj vaše ostatné oblečenie. Znečistené veci oddeľte igelitovou taškou a váš kufor nebude zapáchať. Je preto dobré mať pár takýchto tašiek v rezerve.

Zabaľte si oblek správne

​Hitom leta sú tenké obleky, ale ich nevýhodou je, že sa rýchlo krčia. Ak ich zabalíte nesprávne. Riešenie je jednoduché, cez drôtené ramienko najprv preveste nohavice, košeľu a nakoniec sako. Celé opatrne vložte do cestovného vaku na obleky a umiestnite na vrch alebo spodok batožiny. Na žehličku tak môžete zabudnúť.

Snáď sme vám pomohli a teraz už šťastnú cestu.

Vieme, na ktorých letiskách sa najlepšie vyspíte

Na jednom letisku budia podriemkávajúcich odvážlivcov a na druhom majú pre unavených cestujúcich špeciálne miestnosti. Vďaka hlasovaniu na stránke Sleeping in Airport sa teraz môžete dozvedieť, ktoré sú tie letiská, kde čakanie na let v noci nie je vyslovene utrpením.