Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vozíčkar svojím Ford GT pokoril slávny Nürburgring
Zdielať na
Tech

Vozíčkar svojím Ford GT pokoril slávny Nürburgring

Zdroj: Ford

Ford GT je pravdepodobne najrýchlejším automobilom na svete, ktoré môže oprávnene využívať parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých. Jeho majiteľ pretekár Jason Watt ho otestoval na slávnom pretekárskom okruhu.

Pretekárska kariéra Jasona Watta začala rovnako ako u mnohých jeho spoločníkov, jazdil na motokárach, na jednosedadlových pretekárskych autách a potom začal pretekať na cestovných automobiloch. V roku 1999 ochrnul pri nehode na motocykli, ale to mu nezabránilo v pokračovaní kariéry a pomocou špeciálne upraveného pretekárskeho vozidla dokázal zvíťaziť na šampionáte.

Už vlastnil jednu z predchádzajúcich generácií Ford GT a teraz sa mu splnil sen, keď si napriek obrovskému záujmu mohol prevziať najnovšiu verziu tohto superauta.

​Jason pôvodne získal svoje GT v ikonických svetlo modro-oranžových farbách Gulfu, ale teraz je pokryté tmavozelenou farbou banky, ktorá charitatívne sponzoruje pretekára.

Jason, ktorý nám svojou vytrvalosťou môže ísť všetkým príkladom, si mohol nedávno odškrtnúť ďalší z dosiahnutých cieľov: svojich 647 koní prehnal legendárnym okruhom Nürburgringu.

Súvisiace články