Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
S týmto cvičením nielen rýchlo schudnete, ale získate aj ohromnú silu
Zdielať na

S týmto cvičením nielen rýchlo schudnete, ale získate aj ohromnú silu

Zdroj: Shutterstock

Kettlebell vás vyladí nielen opticky a to v krátkom čase.

Samotné činky sú v podstate liatina, ktorá vyzerá ako delová gula s uchom - najbežnejšie sú 8 kg, 12 kg, 16 kg, 20 kg, 24 kg, 28 kg, 32 kg a 40 kg váhy.

Shutterstock

​Jeden z najefektívnejších nástrojov cvičenia, ktorý predstavuje novú éru vo využívaní ľudskej sily.

Kettlebell je jedným z najúčinnejších nástrojov pre silu, rýchlosť a vytrvalosť. Cvičenia pokrýva päť základných ľudských pohybov, ktoré tvoria naše každodenné aktivity:

  • tlačenie
  • ťahanie
  • ohýbanie
  • drepy
  • nosenie

Ak ste si práve položili otázku, či to je všetko?, prezradíme vám, že v ruskej (predtým sovietskej) armáde a v elitných amerických ozbrojených zložkách ako napríklad námorná pechota, je cvičenie s činkami kettlebell súčasťou tvrdých tréningov.

Účinok cvičenia sa prejaví už po niekoľkých týždňoch, odstráni z vás tuk (zníži percentuálny podiel tuku), zvýši veľkosť svalov a vašu vytrvalosť a formu.

Ak máte nadváhu, schudnete, ak ste chudý, naberiete svalovú hmotu a získate tak vysnívanú postavu: objemný chrbát, oceľové paže, silné predlaktia, štíhly pás, vypracované brucho a masívne stehná.

Shutterstock

​Jednou z najväčších výhod cvičenia s činkami kettlebell je, že s nimi môžete cvičiť aj doma, takže sa nemôžete vyhovárať na to, že to máte ďaleko do posilňovne. Samozrejme, osvojenie techník chvíľu trvá a je dobré, ak na vás dohliada niekto kvalifikovaný, aby ste predišli zraneniam nesprávnym použitím činiek.

Otázka teda neznie, či to chcete vyskúšať, ale kedy začnete. Poobzerajte sa na internete, informácií o cvičení s kettlebell je dnes už veľké množstvo.

A pripravte sa, že z vás bude tiecť voda prúdom. Čo je skvelé.