Môžete ho milovať alebo nenávidieť, jedno ale musíte uznať - je to brilantný športovec s absolútne profesionálnou mentalitou. A tento profesionalizmus je vidieť nielen na ihrisku.

Maximalizmus, motivácia a odhodlanosť, to všetko potrebuje človek k tomu, aby ako 33-ročný disponoval telom, aké svojim fanúšikom naposledy predviedol Cristiano Ronaldo. Druhá vec je, či sa patrí v gólovom ošiali zo seba strhnúť dres a pózovať ako superhrdina. Či ho už za neho považujete alebo nie, oplatí sa na jeho tréningy pozrieť bližšie. Niečo totiž musí vedieť, keď vyzerá skôr ako olympijský plavec a nie futbalista.

Zdroj: Twitter

Keď už spomíname plávanie, nie sme ďaleko od pravdy. Podľa denníka Daily Mail je treba hľadať špičkovú formu svetovej futbalovej jednotky práve vo vode. Po zápasoch totiž pravidelne pláva vo svojom bazéne a následne sa regeneruje pomocou vodnej terapie. Svaly si masíruje masážnymi tryskami a uvoľňuje pomocou kryoterapie.

Ešte v roku 2013 si zaobstaral kryokomoru, keď sa dopočul o tom, že pomohla Franckovi Ribérymu. Studené teploty okolo -200 stupňov Celzia je možné vydržať len 2-3 minúty, ale aj počas tejto doby sa neuveriteľne regenerujete.

Samozrejme, nestačí mať dom s vlastným bazénom a stotisícovú kryokomoru, keďže to si môžu dovoliť viacerí futbalisti. Ronaldo sa od nich odlišuje predovšetkým húževnatosťou. Je schopný vziať si kryoterapiu po zápase LM alebo vyčerpávajúcom lete aj o tretej hodine nočnej, namiesto spánku so spoluhráčmi.

Okrem toho, že využíva výhody vody a mrazu, C. každodenne tvrdo trénuje. Buď v centre Realu Madrid alebo doma vo vlastnej posilňovni. Spočiatku mal údajne vážny problém so štábom Realu. Bol natoľko posadnutý tréningami, že to bolo skôr na škodu ako osoh. Klebetilo sa, že za jeho vypracované brucho môže päťtisíc sed-ľahov denne, ale tomu sa v jednom rozhovore pre španielsky športový denník Marca dobre zasmial.

Koniec koncov dobre vie, že odpočinok je rovnako dôležitý ako tréning. A, samozrejme, jedlo. V skutočnosti sa C. vyhýba príliš tučným a sladkým potravinám, rovnako ako alkoholu. Samozrejme, záleží aj na tom, kedy jesť. Rovnako ako ostatní futbalisti sa po zápase snaží získať dôležité živiny, ale na rozdiel od svojich spoluhráčov, nechodí po zápase domov, ale skočí si zaplávať do bazéna.

Ak chcete dokonale vytvarovať svoje telo, musíte čeliť týmto skutočnostiam

Na internete si môžete prečítať veľa tipov, ako sa vypracovať, cvičiť a stravovať. Samozrejme, aj my sa snažíme pomôcť, ale nikdy sme netvrdili, že transformácia vášho tela pôjde rýchlo a ľahko. Pre výsledky musíme tvrdo makať a existujú princípy, ktoré musíte prijať.

Zdroj: Daily Mail