Sedem divov sveta, štýlovú kuchynskú linku, hodinky, funky stôl, peňaženku, komfortný dvojposchodový domček uprostred vinice alebo plne funkčný počítač - to všetko sa dá postaviť z niekoľkých krabíc obľúbenej detskej stavebnice.

Počítač z lega

Zdroj: Pinterest

​Chcete mať doma unikátny kúsok dizajnu, ktorý vám bude každý závidieť? Skúste si ho poskladať sami z kociek lega. Zaujímavou inšpiráciou z ríše modernej techniky môže byť napríklad futuristický case, ktorý pre svoj super výkonný kompík vytvoril z dvoch tisíc dielov vedec Mike Schropp.

Štýlový domček

Zdroj: Pinterest

​Zabudnite na tradičné stavebné materiály. Ku stavbe domu môžu celkom dobre spolúžiť aj nepotrebné kocky hračky pre deti. Pestrofarebný príbytok z lega v klasickej veľkosti postavil medzi kermi vínnej révy napríklad obľúbený moderátor BBC James May. Zámer - vybudovať počas 6 týždňov komfortný dvojposchodový dom - mu pomohla zrealizovať partia dobrovoľníkov.

Unikátny domček, v ktorého útrobách sa okrem niekoľkých izieb nachádza aj plne funkčná toaleta a sprcha, vyrástol uprostred vinárstva Denbies Wine Estate v Dorkingu. Na stavbu padli tri milióny rôznofarebných tehál, ktoré dobrovoľníci poskladali doma z nepotrebných dielov lega - čo tehlička to asi 272 dielov stavebnice.

Perla do kuchyne

Zdroj: Pinterest

​Pozeráte sa po modernej kuchynskej linke s jednoduchým škandinávskym dizajnom, ale nič vás neoslovilo? Pokiaľ sa vám nechce hľadať, skúste si zložiť vlastnú zo severskej stavebnice lego. Uletený nápad zrealizovali dizajnéri z parížskeho štúdia Munchausen na čele so Simonom Pillardom a Phillipom Rosettim. Štýlový kúsok vybavenia do kuchyne pre firmu IKEA vznikol len za jeden týždeň. Celkovo dizajnéri pri kreatívnej práci použili 20 tisíc rôznych dielov stavebnice.

Farebná stena

Zdroj: Pinterest

​Oživiť alebo predeliť nudný interiér môžete aj inak - napríklad pomocou prestrofarebnej steny. Inšpiráciou vám môže byť napríklad stena, ktorú z viac než 55 tisíc kociek populárnej stavebnice poskladali dizajnéri z nemeckého štúdia NPIRI.

Stôl pre chlapcov i dievčatá

Zdroj: Pinterest

​Ako z nudnej konferenčnej miestnosti vytvoriť liaheň dobrých nápadov? Napríklad pomocou vtipného stolíka z lega. Príkladom pre tvorivých jedincov môže byť nstôl, ktorý pre dublinskú reklamku Boys and Girls vytvorili z 22 742 kociek architekti z ateliéru ABGC Architecture and Design.

Efektné digitálky

Zdroj: Pinterest

​Z lega si môžete urobiť aj štýlové digitálne hodinky Pop Hour. Autorom zaujímavého dizajnu pre fanúšikov vychytanej stavebnice je francúzsky návrhár Jean-Charles de Castelbajac.

Na peniaze

Zdroj: Pinterest

​Hodinky už máte a nové nechcete? Nevadí, môžete vyskúšať ručne vyrobenú peňaženku so zatváraním na zips, prívesok na kľúče či púzdro na vizitky od štúdia Color by numbers. Favorita si môžete vybrať hneď z niekoľkých variánt. Jeden kúsok záujemcu vyjde na 6 libier.

Lego slúchadlá

Zdroj: Pinterest

​Milovníkov hudby potešia farebné slúchadlá, presnejšie pecky evokujúce kocky lega. Štýlovka s 3,5 mm jackom a metrovým káblom vás vyjde na 10 dolárov.

Zdroj: CNC
Tagy: