V dnešnej dobe navštívi najslávnejšie námestie New Yorku vyše 130 miliónov turistov ročne. Stojí tam obrí obchod s cukrovinkami M&M's aj konkurenčný Hershey's. Pred tridsiatimi rokmi sa ale na Times Square odvážili len tí najotrlejší. Každoročne tam dochádzalo k asi 2500 zločinom a namiesto turistov tam vládli prostitútky.

Na začiatku 20. storočia bolo pritom Times Square kultúrnym centrom americkej metropoly. Našli by ste tam divadlá, koncertné sály i luxusné hotely. Veľká hospodárska kríza ale na túto oblasť dopadla ešte tvrdšie než na iné. Z divadiel sa stali pornokiná, z luxusných obchodov sexshopy a celá oblasť sa rýchlo premenila na centrum drog a prostitúcie.

"Celé mesto bolo na pokraji bankrotu. Výpadky elektriny, vraždy Samovho syna (sériový vrah David Berkowitz, pozn. red.), Bronx vyzeral ako vojnová zóna. Štvrť Bowery bola najďalej, kam sa bežní ľudia vtedy odvážili," spomínal na vtedajšie časy Leland Bobbé. Ten vtedy radšej fotil len od boku. Aby o tom nikto nevedel.

Unikátnu atmosféru Times Square z prelomu 70. a 80. rokov zachytil aj umelec Charlie Ahearn. Zo svojho bytu vtedy nakrútil dokument "Doin' Time In Times Square", ktorý diváci rýchlo prekrstili na "to domáce video z pekla".

Pozrite si galériu

Zdroj: CNC