Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zákulisie striptízových barov: Neznáme fakty odhalené
Zdielať na

Zákulisie striptízových barov: Neznáme fakty odhalené

Zdroj: Shutterstock

Pravdepodobne poznáte ten známy obrázok, na ktorom stojí mladé dievča v triede pred tabuľou, na ktorej je napísaný zložitý matematický vzorec a hovorí: „Kašlem na to, budem striptérka“. Hovorí to isto preto, lebo nevie presne, čo to znamená a koľko to stojí.

Striptízové bary pre dievčatá vôbec neponúkajú jednoduchú možnosť finančného zárobku.

Práve naopak

Takúto tvrdú štruktúru neponúka ani OVB alebo iné MLM systémy, aj keď sú si v istom zmysle celkom podobné. Obidva totiž prijímajú za svojich členov ľudí s nulovými skúsenosťami a za tvrdú prácu sľubujú vysoké zárobky. Ale.

Viete, kto v striptízových podnikoch skutočne zarába? Uvádzači, vyhadzovači, barmani, personál, manažér, madam a ochranka.

Každý, okrem striptérok

Ony totiž s klubom podpisujú takpovediac freelance zmluvu, v ktorej sa zaväzujú, že im klub nemusí vyplatiť ani cent. Všetky peniaze, ktoré si zarobia pochádzajú z podarovaných peňazí a privátnych tancov, čiže v úplne nevypočítateľnej výške.

​To, že začínajú od nuly je ale len začiatok. Najhoršia vec je, že často nezačínajú ani od nuly, ale rovno z mínusu.

Za členstvo v klube totiž musia platiť. Výška poplatku sa v jednotlivých krajinách líši, v niektorých sa platí na dennej, v iných na týždennej alebo mesačnej báze. Aj cena je rozdielna, ale samotné členstvo nie je práve najlacnejšie. V Londýne si napríklad priemerný striptízový bar uprostred obchodnej štvrte Canary Wharf pýta od tanečníc 200 libier týždenne. Čiže približne 230 eur. Týždenne.   

Rozumiete tomu dobre. Nielenže striptérky nedostávajú žiadny plat, musia do podniku investovať nemalé peniaze.

A to nie je všetko

Aj z peňazí, ktoré im počas striptízu strkajú návštevníci baru za nohavičky alebo počas privátneho tancovania, si bar zoberie približne 10 percent z nočnej tržby. Nie je výnimkou ani to, že tanečnice z tejto sumy prispievajú vyhadzovačom, barmanom a personálu. Závisí to od konkrétneho večera, alebo je stanovená suma, ktorú dievčatá mesačne dávajú do spoločnej kasy.

​Oplatí sa to vôbec?

Ak sa biznisu darí, dokážu si dievčatá za polroka zarobiť až trojročnú priemernú mzdu. Okrem toho rozhodujú samy o svojom pracovnom čase a zaradení.

Stáva sa, že dievčatá žijú prakticky v samotnom klube a sú tam 16-18 hodín, pretože klienti, ktorí sa ku nim vracajú, sú manažéri pracujúci v blízkom okolí a do striptízových barov chodia na pár hodín napríklad v čase obeda. Nočná zmena potom začína o 6-8 hodín. Jednoduché to ale nie je, medzi dievčatami je často obrovská rivalita a závisť, musia sa rozhodnúť, či sa im oplatí vystupovať len v spodnej bielizni, topless, prípadne úplne nahé.

​Veľký boj prebieha aj o najlepšie miesta (napríklad tyč) a začiatočníčky si musia vybudovať vlastnú klientelu, čo niekedy trvá až niekoľko týždňov a to znamená, že sú za tú dobu stále v mínuse. Samozrejme, potom môžu rýchlo zbohatnúť, ak vydržia, to je jasné.

Dôležité je ale vedieť, že nezačínajú úplne od nuly a do tanečnej tyče medzi svojimi nohami musia poriadne zainvestovať.

Súvisiace články