Logá, ktoré sú známe po celom svete, majú úplne iný význam, ako si väčšina ľudí myslí.

McDonald´s

Každý z nás pozná logo McDonald´s. Prvé písmeno "M" nemá typicky hranaté tvary, ale oblé. A čo to môže znamenať? Toto písmeno má znázorňovať prsia.

V roku 1960 zmenili vzhľad loga, no dizajnér odporúčal, aby uchovali pôvodný názov a hlavne písmeno M, pretože zákazníci si pod ním predstavujú pár výživných pŕs, čo ich do reštaurácie láka.

Zdroj: Pinterest

​​Sony VAIO

VAIO je obchodná značka počítačov Sony. Pôvodne ide o akronym pre Video Audio Integrated Operation, ale od roku 2008 sa používa označenie Visual Audio Intelligence Organizer.

Písmená "V" a "A" v slove VAIO znázorňujú analógový signál. Písmená "I" a O" zase symbolizujú binárny kód 1 a 0. Tieto dve čísla vyjadrujú základný princíp fungovania počítača. Slovo VAIO tak reprezentuje zjednotenie analógovej a digitálnej technológie.

Zdroj: cyberzest.com

FedEx

FedEx je letecká spoločnosť orientovaná na medzinárodnú logistiku. Bola založená pod názvom Federal Express v roku 1971. Zakladateľom je Frederick W. Smith. V roku 1973 sa spoločnosť presťahovala do Memphisu a začala naplno fungovať.

Modro-oranžové logo FedEx vyjadruje rýchlosť a precíznosť spoločnosti. Medzi oranžovými písmena "E" a "x" vzniká biela šípka.

Zdroj: Facebook/FedEx

Adidas

Svetoznáma značka tenisiek, oblečenia a doplnkov pochádza z hláv bratov Dasslerovcov. A práve z mena jedného z nich vznikol aj názov - Adolf Dassler.

V roku 1948 sa cesty bratov Rudolfa a Adolfa Dasslerovcov rozišli. Adolf si založil značku Adidas a jeho brat Rudolf známu značku Pumu.

Tri šikmé pruhy, ktoré pozná každý milovník tejto značky, symbolizujú hory. Majú byť metaforou pre výzvu všetkým športovcom.

Zdroj: Pinterest

Nike

Nike je významná americká firma vyrábajúca  najmä športové oblečenie a potreby. Pôsobí pritom na celom svete. Spoločnosť založil ešte v roku 1964 atlét Philip Knight spolu s trénerom Billom Bowermanom. Sídlo firmy je v Oregone.

Pri vytváraní názvu tejto svetovej značky sa autori inšpirovali okrídlenou gréckou bohyňou víťazstva Niké. Logo teda predstavuje krídlo gréckych bohov.

Zdroj: Facebook/Nike

​Roxy

Svetoznáma značka Roxy patrí spoločnosti Quiksilver, ktorá bola založená v roku 1970 Alanom Greenom a Johnom Lawom v meste Torquay v Austrálii. Quiksilver vyrábala predovšetkým veci do vody, no len pre mužov.

V roku 1990 sa spoločnosť rozhodla začať s výrobou dámskej módy. Značka dostala názov Roxy. Keďže sa zameriava na ženy, logo prispôsobili práve im. Vytvára srdce a ide vlastne o spojenie dvoch znakov značky Quiksilver.

Zdroj: Facebook/Roxy

Goodwill

Goodwill Industries International je americká nezisková organizácia, ktorá poskytuje rekvalifikačné školenia, pomáha kandidátom nájsť si prácu a znižovať tak nezamestnanosť.

Logo pôsobí dvojzmyselne. Niekto v ňom nájde polovičnú tvár, iný ukryté písmenko "g".

Zdroj: Sitepoint

Amazon

Amazon je americká spoločnosť, ktorej centrála sa nachádza v Seattli. Založil ju Jeff Bezos ešte v roku 1994. Amazon prevádzkuje jeden z najstarších a najväčších internetových obchodov.

Logo spoločnosti vyzerá na prvý pohľad jednoducho, no zdanie môže klamať. Význam je totiž hlbší. Šípka smerujúca od písmena "a" k písmenu "z" má znamenať, že na tomto portáli návštevníci nájdu od "a" po "zet".

Zdroj: Facebook/Amazon
Tagy: