Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Škola džentlmena: Zlaďte si opasok a topánky
Zdielať na
Life

Škola džentlmena: Zlaďte si opasok a topánky

Zdroj: Pinterest

„Toto sa ešte robí?“, napadlo nám pri výbere dnešnej témy. A odpovede na otázku, či sa od moderného muža ešte stále očakáva zladiť farbu topánok k farbe opasku, máme hneď dve – áno aj nie. Podrobnosti vám objasníme v dnešnom článku.

Aby ste vytvorili outfit, ktorý je zaujímavý ale pritom pôsobí ucelene musíte najprv poznať spoločenské pravidlá obliekania sa – a potom sa rozhodnúť, či ich dodržíte alebo nie. Nie nadarmo sa hovorí, že v poznaní je sila a to jednoznačne platí aj pri obliekaní sa. Poďme na to.

Opasok a topánky je potrebné zladiť pri formálnom obliekaní sa. Pri výbere oblečenia si položte otázku: „Chystám sa v tomto oblečení robiť biznis, alebo sa zabaviť s priateľmi?“ Na pracovných pohovoroch a počas firemných prezentácií a formálnych spoločenských udalostí prezentujete seba a svoju osobnosť a dojmy, ktoré v ostatných zanecháte, tvoria vašu osobnú vizitku. Nemusíme už menovať viac dôvodov, prečo je dôležité obliekať sa na takéto situácie podľa spoločenských noriem. Toto nie je priestor pre experimentovanie a odpoveď je kategorické „áno, zlaďte si opasok a topánky.“

​Ako na to

V najlepšom prípade sú vaše topánky rovnakej farby aj odtieňu, ako váš opasok. Čierna je hrou na istotu, pretože v nej prakticky odtiene neexistujú. Dajte si však pozor, aby opasok nebol popraskaný či vyblednutý. Starajte sa o neho rovnako ako o vaše topánky - špeciálnymi prípravkami na jeho údržbu a správne ho skladujte. Hnedá, burgundy a šedá sú ďalšie obľúbené a formálne prijateľné pánske farby. Vyžaduje sa pri nich však dôkladné posúdenie odtieňu. Našťastie nemusia byť úplne rovnaké, keďže v realite sú od seba oddelené nohavicami a pokiaľ sa jedná o susediace odtiene budú v konečnom dôsledku vyzerať rovnako.

Samotný materiál je tiež dôležitý – existuje viacero variantov úpravy kože ako sú brúsená, hladká alebo lakovaná koža. Nezabudnite okrem farby zladiť aj materiál a vždy, keď sa pri kúpe slušných topánok rozhodnete pre netradičný vzor, kúpte si v tej istej predajni aj ladiaci opasok. Posledným detailom, ktorý musíte brať do úvahy, je samotná pracka na opasku, ktorá by mala ladiť s kovovými detailmi na topánkach. Naša profesionálna rada znie, ostaňte verný jednému kovu na detailoch a doplnkoch, aby ste si vytvorili koherentný a ľahko kombinovateľný šatník.

​Popustite uzdu fantázii a prejavte naplno svoju osobnosť pri menej formálnych udalostiach a počas víkendov experimentovaním s farbou a štýlom opasku. Pokiaľ máte obuté modré tenisky, nikto od vás nebude vyžadovať ladiaci modrý opasok. V casual štýle sa obmedzeniam týkajúcim sa farby opasku medze nekladú, mal by ale zapadnúť do vášho celkového štýlu a imidžu. Dobrým spôsobom, ako oživiť svoj look a uistiť sa, že výsledok bude fungovať, je zvoliť dvoj a viac farebný opasok, na ktorom je aspoň jedna farba rovnaká, ako je farba vašich topánok alebo ich podrážky. Alternatívne si môžete opasok zladiť s farbou ostatných doplnkov, ako napríklad šiltovkou alebo taškou. Pokiaľ je váš outfit zložený zo základných farieb, výrazný opasok, ktorý neladí so žiadnou inou časťou vášho odevu mu dodá ten správny šmrnc.

Súvisiace články