Existujú ultradrahé hodinky inšpirované luxusným štýlom automobilov a potom sú tu hodinky od spoločnosti Jacob & Co., v ktorých môžete obdivovať funkčnú miniatúru motora Bugatti Chiron.

Mechanizmy luxusných hodiniek sú často hotovým majstrovským dielom, dá sa povedať umeleckým. Ešte viac to platí pri modeloch Jacob & Co., ktoré sú zvyčajne inšpirované astronómiou, ale teraz vám predstavíme model, ktorému za vzor poslúžil luxusný superšportiak. Hodinky vybavené tourbillon mechanizmom boli vyrobené ako realistická replika 16-valcového motora Bugatti Chiron.

Miniatúrny blok motora je vyrobený zo zafírového krištáľu a obsahuje všetkých 16 valcov, ktoré sa pohybujú rovnako ako v originálnom Chirone.

Pozrite si galériu

​Motor s 578 malými dielmi sa dá otáčať jedným z tlačidiel umiestneným na hodinkách. Jediným rozdielom je, že motor hodiniek má iba dva turbodúchadlá a Bugatti štyri, ale to je najmenší problém.

  • Titánové puzdro dokonca obsahuje charakteristickú mriežku v tvare podkovy.
  • Určenie presného času nemusí byť práve najjednoduchšie, ale cez sklenený kryt je úplne viditeľná činnosť malého motora.
  • Hodinky Jacob & Co. môžu byť prispôsobené do najmenších detailov, s výberom farieb štyroch pružín, ktoré držia motor.
Zdroj: Jacob and Co.

​Len 54 milimetrov dlhé, 44 milimetrové široké, 2 centimetre vysoké hodinky nepatria medzi to najkrajšie, čo ste doposiaľ videli, ale určite to bude ohromný umelecký kus. Stoja 280 tisíc dolárov a nie všetci hrdí majitelia Chironu ich budú vlastniť. Nie kvôli ich cene, ale preto, že kým z Bugatti sa vyrobilo 500 modelov, z týchto luxusných hodiniek len 250 kusov.

Zdroj: YouTube