Americký komik Jim Carrey sa rozhodol počas karantény zabaviť seba aj nás novou internetovou výzvou pre mužov. Ak ste zvedaví, čo sa rozhodol spraviť a prečo si myslíme, že to nie je tá najlepšia voľba, čítajte ďalej.

Situáciu okolo vírusu COVID-19 vám nemusíme bližšie opisovať, celý svet ju prežíva spoločne a každého z nás sa bytostne dotýka.

Život sa spomalil a spoločenský kontakt sa obmedzil na najbližšiu rodinu či spolubývajúcich. Internet nás momentálne spája s okolitým svetom viac, ako kedykoľvek predtým a celebrity aj obyčajní ľudia zdieľajú svoje pocity a informácie o tom, ako trávia čas osamote. Každý deň na Instagrame aj Facebooku pribúda nespočetne veľa výziev ako forma spojenia sa počas tejto kritickej situácie. Obľúbený komik Jim Carrey sa taktiež rozhodol prispieť svojou troškou a formou Twitteru vyzval mužov, aby počas karantény zabudli na žiletky a zdieľali fotky svojej divoko rastúcej brady.

Táto výzva nie je veľmi originálna, na druhej strane je ľahko zvládnuteľná a povedzme si na rovinu, väčšina z nás privíta akúkoľvek výhovorku ako si vyskúšať výzor pravého stroskotanca v praxi bez toho, aby nás šéf či partnerka za náš výzor odsudzovali. Karanténa sa preto zdá ako to pravé obdobie experimentovať s voľne rastúcim porastom na tvári, my vám však neodporúčame túto výzvu prijať. COVID-19 je vírus, ktorý napáda dýchacie cesty, nemocničný personál sa pred ním chráni používaním masiek na tvár a ako ste už správne uhádli, brada, fúzy či dokonca strnisko, môže znížiť ich účinnosť.

Zdieľať fotky svojej brady v čase, keď sa obetavý nemocničný personál musí tej svojej vzdať, sa nám preto zdá neohľaduplné. Lepší prejav vďačnosti lekárom a záchranárom by podľa nás bolo zdieľanie fotiek pred a po oholení si pestovanej brady či fúzov. Takýto prístup mužských pacientov k celej situácií by určite ocenili aj v nemocniciach, keďže fúzy a brada sťažujú nasadenie ventilátora.

Jim Carrey za posledný týždeň zdieľal už niekoľko fotiek svojej tváre, ktoré sa prekvapivo stretli s podporou jeho fanúšikov, a to aj medzi ženami. Herečka Maisie Williams známa hlavne z Hry o tróny prijala Jimmovu výzvu a to tak, že si podľa vlastných slov prestane holiť podpazušie. To len dokazuje, že Jimmyho neoriginálna a nevhodná výzva môže negatívne ovplyvniť aj váš život v karanténe, keď sa ňou nebodaj inšpiruje aj vaša partnerka.

Prepáč, Jimmy, tentoraz ti to naozaj nevyšlo.

Zdroj: Twitter