Áno, nadpis je správny a nie je v ňom preklep. Hugo Boss už nie je len luxusná značka oblečenia, ale aj oficiálne meno britského komika pôvodne známeho ako Joe Lycett.

Britský komik Joe Lycett (31) si legálne zmenil meno na Hugo Boss. Nebolo to však z obdivu k nemeckému módnemu domu. Joe, teda dnes už Hugo, tak spravil z nesúhlasu, aký v ňom vyvolali súdne procesy, pred ktoré značka Hugo Boss ženie menšie firmy a charity, ktoré vo svojom názve použijú termín “boss“.

Komik Hugo to oznámil na svojom účte na Twitteri nasledovne: „Takže @HUGOBOSS (ktorých obrat je približne $2.7 miliárd ročne) poslali príkaz na zastavenie činnosti početným malým firmám a charitám, ktoré vo svojom názve používajú termín “BOSS“, zahŕňajúc aj malý pivovar v Swansea, čo túto firmu stálo tisícky na súdnych trovách.“

Zmenou mena sa bude zaoberať ďalší diel jeho šou na britskom Kanály 4 s názvom Joe Lycett vám kryje chrbát. Ako už samotný názov naznačuje, Hugo sa zaoberá kauzami a neprávosťami páchanými na bežných občanoch, ktoré následne verejne odvysiela. Hugo Boss @joelycett na Twitteri ďalej uviedol: „Je jednoznačné, že @HUGOBOSS nenávidí, keď ľudia používajú ich meno. Nanešťastie pre nich som si tento týždeň zmenil meno a teraz som oficiálne známy ako Hugo Boss. Všetky moje budúce vyhlásenia nie sú od Joe Lycetta, ale od Huga Bossa. Užite si ich.“ Status je z 2. februára tohto roku.

Lokálny pivovar Boss Brewing sa teší záujmu a veľkej osobnej podpory svojich práv zo strany Huga Bossa, proti značke Hugo Boss. Tento krok označili za: „Tú najbrilantnejšiu ukážku podpory od Joeho. Nevieme sa dočkať, keď všetci uvidia epizódu, ktorú sme natočili pre jeho šou „Kryjem vám chrbát“ o ságe Hugo Boss.“ Televízna osobnosť Hugo medzi iným požaduje, aby značka Hugo Boss pokryla súdne náklady pivovaru Boss a ponechala im ich meno, keďže pivovar s módou sa len ťažko v očiach verejnosti pomýli.

Čo si myslíte o zmene Joeho mena vy? Myslíte, že je to dobrý spôsob, ako protestovať proti šikane zo strany Hugo Boss? My dávame Hugovi sto bodov za originalitu a nápad a držíme palce všetkým neprávo poškodeným stranám.

Zdroj: CNBC