K pojmu „základ šatníka“ sa na našom blogu opätovane vraciame a zahŕňame doň kúsky, ktoré reprezentujú nadčasové oblečenie z kvalitných materiálov, ktoré by nemali chýbať v šatníku žiadneho moderného muža.

Zostaviť si šatník z pár kvalitných kusov oblečenia, ktoré sa jednoducho kombinujú so sebou prináša množstvo výhod. Prehľadný šatník vám urýchli výber oblečenia a už spomínané základné farby aj jeho kombinovanie. Kvalitné oblečenie vám taktiež poslúži roky a v konečnom dôsledku je šetrnejšie k vašej peňaženke ako menej kvalitné oblečenie, ktoré musíte jednostajne obmieňať. Dnes vám prinášame prehľad trinástich kúskov, ktoré vám pomôžu ostať in nielen v roku 2020, ale s najväčšou pravdepodobnosťou aj v nasledujúcich rokoch. Poďme na to.

  1. Flisová bunda

Dočkali sme sa! Hrejivá flisová bunda je konečne in! Uznávame, že nejde práve o sofistikovaný kúsok, preto sa ju nesnažte pretvoriť a voľte športovo vyzerajúcu obmenu s početnými vreckami.

  1. Robustné slušné topánky

V posledných rokoch dominovali móde robustné tenisky, vo vašom šatníku by však nemali chýbať robustné slušné topánky. Vyberte si kvalitne šitý variant s vyššou podrážkou, v ktorom vás nič nezastaví ísť si pevne za svojimi cieľmi.  

  1. Pletený sveter so zvýšeným golierom

Kvalitný vlnený sveter sa dá nosiť v obidvoch, slušnejšej aj casual verzii. In je pletený sveter s úpletom okolo krku s výškou niekde medzi klasickým výstrihom a rolákom.

  1. Krémové tričko

Biele tričko je nezameniteľnou stálicou pánskeho šatníka, udržať ho však bezchybne biele môže byť problém. Investujte preto aj do kvalitných tričiek v krémových odtieňoch, ktoré sú rovnako všestranné čo sa týka stajlingu, ale k tomu majú aj dlhšiu životnosť.

  1. Prešívaná vesta

Aj prešívaná vesta sa dočkala svojho uznania. Vyberte si kvalitnú športovú verziu vo výraznejších farbách, keďže tento kúsok najlepšie vynikne, keď sa ho nebudete snažiť schovať, ale plne ukázať jeho praktickú funkciu.

  1. Kabát s opaskom

Nároky na formálne oblečenie sa každým rokov v pánskej móde zmenšujú a dobrým kompromisom medzi smart a casual je kabát s opaskom. Keď ho skombinujte s oblekom, bude vyzerať sofistikovane a v kombinácií s menčestrovými nohavicami a vlneným svetrom super casual.

  1. Modrý oblek

Čím viac tým menej pracovísk vyžaduje v kanceláriách nosenie oblekov, aspoň jeden bezchybne sediaci oblek by však mal vlastniť každý moderný muž. Najlepšou voľbou je oblek modrej farby, ktorý s košeľou a kravatou vyzerá profesionálne a v kombinácií s tričkom či rolákom ležérne a chic. Výborne sa hodí aj ku klasickým bielym teniskám.

  1. Biele tenisky

Univerzálne, moderné a in rok za rokom. Voľte jednoznačne kvalitnú kožu a používajte ich výhradne na mimo športové aktivity.

  1. Vrchné sako

Sako z hrubšieho materiálu, ktoré sa nosí namiesto vetrovky je očarujúce a praktické. Voľte syntetické materiály namiesto vlny či bavlny, ktoré sú vhodnejšie na cestovanie a prípadné nástrahy počasia.

  1. Robotnícka bunda

Pod pojmom robotnícka bunda máme namysli džínsovú bundu ako aj menčestrovú a bundu z hrubšej bavlny jednoduchého strihu a s praktickými vreckami. Robotnícka bunda je charakteristická kovovými gombíkmi a drsným mužným šarmom. Či už si vyberiete hrubší variant s ovčím golierom alebo variant bez, je len na vás.

  1. Kvalitná biela košeľa

K tomuto kúsku nemáme čo viac dodať. Biela košeľa je nadčasová a pokryje všetky vaše potreby od casual (nosená na tričko), smart-casual (so sakom), až po formálnejšie (s kabátom).

  1. Vysokohorské topánky

Šarm vode odolným a trvácim vysokohorským topánkam dodá ich farba – hnedé prevedenie s červenými šnúrkami nás naozaj chytila za srdca.

  1. Menčestrové nohavice

Menčestrové nohavice sa momentálne považujú za zimnú obdobu nohavíc chino. Ich materiál najlepšie vynikne vo farbe, hnedá, sivá alebo zelená jednoznačne ukážu, že máte štýl!