Valentín je deň ako každý iný, poviete si. Pokiaľ ho však máte s kým stráviť, výber vhodného outfitu je rovnako komplikovaný ako správne prevedenie smart-casual.

Prísť na valentínske rande oblečený v smokingu s ružou medzi zubami je rovnako nevhodné ako prísť v slušných teplákoch. Pri výbere toho správneho oblečenia na tento romantický deň je smerodajné miesto a aktivita, akou sa chystáte svoju polovičku prekvapiť. Takisto by ste však mali ukázať, že ste si dali záležať. Nie príliš, samozrejme. Zdá sa vám to mätúce? Aj preto sme sa rozhodli vám dnes poradiť ten najlepší stajling pre štyri najčastejšie druhy rande. Pokiaľ sa nami necháte inšpirovať, jediné, čo ostane na vás, je postarať sa o to, aby to medzi vami iskrilo.

Romantická večera

Je klasickou zárukou úspechu, veď čo je lepšie, ako dobré jedlo a víno v spoločnosti tej pravej partnerky či partnera. Toto rande ste plánovali už dlhšie, keďže ste si dali záležať s výberom reštaurácie, jej rezerváciou a, samozrejme, aj vaším outfitom. Bezchybne sediaci oblek skvelo doplní tento bezchybný večer. Pozor, páni, určite však nie oblek, ktorý nosíte do práce, aby sa vaša polovička necítila ako na pracovnom pohovore. Vyskúšajte sako a nohavice zložené z dvoch rôznych oblekov rozdielnych farieb, nohavice a sako s jemným vzorom alebo uvoľnené dvojradové sako. Taktiež vynechajte košeľu a voľte kvalitné tričko alebo rolák. Oblekové topánky nie sú na romantické rande potrebné, chelsea topánky alebo obdobný variant budú rozhodne vyzerať viac cool. Pokiaľ sa chystáte do luxusnejšej reštaurácie, oživte svoje sako vreckovkou.

Rande po práci

Pokiaľ ste na valentínsky večer zvolili uvoľnený drink po práci alebo relaxačnú kombináciu filmu spojenú s donáškou jedla, úplne vás chápeme. Je to výborný spôsob ako si po celom týždni nájsť chvíľku pre seba a oddýchnuť pred víkendovými aktivitami. Podstatné pre vašu partnerku bude to, že ste si dali záležať na svojom výzore, aby ste večeru dodali špeciálnu atmosféru. Verte nám, vaša partnerka určite urobí to isté a rozhodne za ňou nechcete zaostať. Vyberte si slušnejšiu verziu štýlu smart-casual, postavenú na solídnych nohaviciach, ako sú chino nohavice z hrubšej zimnej látky, flanelové nohavice alebo tmavé rifle. Ďalším krokom je košeľa, z bavlny či plédu a hrubý pletený sveter alebo pulóver. Outfit zakončite hnedými alebo čiernymi topánkami a pokiaľ sa chystáte von, kabátom v sivej, ťavej alebo námorníckej modrej. Pointa tohto outfitu spočíva v jeho mäkkosti na dotyk, ale zároveň nádychom luxusu vytvoreného kombináciou rôznych materiálov. Pokiaľ k nemu pridáte osobitý šarm, máte vyhrané.

Denné rande

Pokiaľ sa chystáte na výlet do susedného mesta, prechádzku pri jazere alebo návštevu nového múzea či výstavy, budete sa presúvať po vonku a premyslené vrstvenie oblečenia je kľúčové. Aby ste boli pripravený aj na náhle zmeny počasia, zvoľte vhodnú bundu ako napríklad hrubší trenčkot alebo nepremokavú parku. Ako strednú vrstvu zvoľte hrubší rolák, sveter alebo pulóver a ako posledné kvalitné jednofarebné tričko alebo rolák. Dobrou voľbou do nevyspytateľného počasia je, keď aspoň jedna z vrstiev chráni váš krk. Kožené tenisky alebo masívnejšie robotnícke topánky výborne doplnia váš denný look. V chladnejšom počasí nezabudnite ani na kožené rukavice a kašmírový šál, ktoré sú rovnako funkčné ako elegantné.

Rande v klube

Keď sa chystáte valentínske rande stráviť návštevou viacerých klubov, vyberte si outfit v štýle rokenrolu. Išli ste von z dôvodu nielen sa zabaviť, ale aby vás všetci videli s vašou partnerkou spolu, nebojte sa preto svojim štýlom pritiahnuť pozornosť. Samozrejme, nie viac, ako vaša partnerka. Tmavá košeľa s potlačou, čierne užšie nohavice a zaujímavé kožené topánky sú to, čo máme na mysli. Celý outfit zakončite neodmysliteľnou koženou či semišovou bundou. Farebný prvok na oživenie, či zvieracia potlač sú dovolené, snažte sa ale celý look udržať v tmavších farbách.