Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vďaka týmto trikom bude aj lacnejší oblek vyzerať draho
Zdielať na
Life

Vďaka týmto trikom bude aj lacnejší oblek vyzerať draho

Zdroj: Shutterstock

Čoraz viac zamestnávateľov povoľuje svojim pracovníkom nosiť v kanceláriách ležérnejšie oblečenie. Je preto pochopiteľné, že muži už nevidia význam v kupovaní drahých oblekov šitých na mieru. My súhlasíme a dnes vám poradíme päť trikov, vďaka ktorým aj lacnejší oblek bude vyzerať rovnako dobre.

Na začiatok musíme upresniť, že nasledujúce tipy nebudú fungovať v prípade, ak si vyberiete príliš lacný a nekvalitný oblek. Pri nakupovaní obleku nezabudnite skontrolovať kvalitu látky, z ktorej je ušitý. Vyhnite sa syntetickým a ľahko krčivým materiálom a čo sa týka farby, akýmkoľvek lesklým látkam.

Zárukou úspechu je nakupovať v predajniach overených značiek, ktoré sú známe modernými strihmi a kvalitnými látkami, napríklad Zara alebo Next. Ak sa budete držať základných farieb a vzorov určite nezabudnite zamieriť aj do zlacnenej sekcie, je veľmi pravdepodobné, že vhodný oblek nájdete práve tam.

A teraz už k spomínaným radám:

  1. Vymeňte gombíky

Cena obleku sa odrazí v detailoch a lacnejší oblek budú s najväčšou pravdepodobnosťou zdobiť menej kvalitné plastové gombíky, ktoré sa buď zlomia, alebo ich počas hektického dňa v práci stratíte. Dajte si ich preto u krajčíra alebo obetavej priateľky vymeniť za gombíky z kvalitnejšieho materiálu z parožia, kosti alebo orecha corozo. Pokiaľ ste zo starej školy a zvládnete túto výmenu sám, klobúk dolu.

  1. Spodný lem nohavíc

Zahnutý spodný lem je niečo, čo sa na konfekčných oblekoch tak často nevidí. Pre skúseného krajčíra alebo krajčírku to ale nebude žiadny problém, ani veľká rana pre váš rozpočet. Všetko, čo k tomuto detailu potrebujete, je minimálne päť centimetrov látky navyše na nohaviciach, ktoré budú po tomto zákroku vyzerať na počkanie tak, akoby ste si ich dali ušiť na mieru.

  1. Trik je v rukávoch

Pokiaľ nedisponujete rovnakými mierami ako manekýn, podľa ktorého sa konfekčné obleky šijú, budete musieť prirátať k cene obleku aj návštevu krajčíra. Okrem dĺžky rukávov a spomínaného lemu nohavíc, si dajte skontrolovať aj šírku rukávov. Nič neprezradí lacný oblek tak, ako ovísajúca a skrčená látka na vašich pažiach.

  1. Monochromatický look je tá pravá cesta

Jednofarebný vzhľad je nielen moderný, ale vynikne pri ňom aj farba vášho obleku. Hrou so svetlejšími a tmavšími odtieňmi tej istej farby dodáte celkovému outfitu hĺbku a eleganciu. Dobrým stajlingovým tipom je oživiť oblek aspoň jedným kontrastným doplnkom podľa vlastného výberu – či už sa jedná o oblekovú vreckovku, kravatu, alebo farebnejšiu aktovku.   

  1. Stajling zakončite kvalitnými topánkami

Jedným zo základných pravidiel džentlmena je: na topánkach sa neoplatí šetriť. Žiaľ, zatiaľ nikto neprišiel na to, ako spraviť z lacných topánok luxusnejšie vyzerajúci kúsok a je taktiež veľmi ťažké udržať si impozantný postoj a sústrediť sa na prácu, ak vás odierajú päty. Jedinou radou pre vás, ako na topánkach ušetriť je sledovať, kedy majú ktoré obchody výpredaj a navštíviť ich hneď v prvý deň zliav.

Súvisiace články