Dnes sme pre vás pripravili súhrn štyroch zimných trendov z módnych prehliadok, ktoré sú nositeľné aj mimo šou. Pokiaľ niektoré nestihnete v roku 2019 vyskúšať, nezúfajte. In budú aj začiatkom budúceho roka.

Túto sezónu by sa mohlo zdať, že v pánskej móde už žiadne trendy neexistujú a všetko je prijateľné: od športového oblečenia po uvoľnené obleky, neónové farebné kombinácie až po ťažký zamat. Pravda je taká, že momentálne v pánskej móde prevláda pravidlo viac je viac, čo nám robí ťažším identifikovať sezónne trendy. Dnes sme sa o to ale pokúsili a výsledok je taký, že aj staršie trendy prechádzajú vývojom, aby sa vrátili naspať – prepracovanejšie a sofistikovanejšie. 

Novodobý rocker

Čierna je vždy v móde, túto sezónu v kombinácii s leopardím vzorom a veľmi dôležitými masívnejšími topánkami. Tak ako aj v hudobnom žánri, aj v rockovom oblečení existuje celé spektrum, ako veľmi autentickým chcete svoj look urobiť. Čierne džínsy a kožená bunda sú dobrým základom pre tento look, úplne naň však nestačia. Aby ste vyzerali sofistikovane a dospelo, vymeňte džínsy za látkové nohavice či lesklú napodobeninu kože. Pokiaľ zvieracie vzory nie sú vaša parketa a v kabáte s leopardovou potlačou sa nebudete cítiť svoj, zvoľte košeľu s menej nápadným, no stále atraktívnym vzorom. Náš pro tip je zahnúť vrchný lem nohavíc, aby vaše štýlové topánky vynikli čo najviac.   

Sofistikovaný športovec

Zo začiatku sa športové oblečenie infiltrovalo do pánskej haut couture tak, ako bolo – v podobe mikín, teplákov a športových ľadviniek. Dnes návrhári pristupujú k tomuto trendu inak. Nenavrhujú už teplákové súpravy vhodné do kancelárie, ale doslova obleky vhodné na bežeckú trať. Príkladom je značka Dior, ktorá predstavila nylónový športový oblek. Pokiaľ vás tento trend láka, vyberte si oblečenie zo športového materiálu, ale ušité na štýl slušného oblečenia. A nezabudnite na masívne tenisky.

Mestský objaviteľ

Trend nosiť vysokohorské topánky a zimné bundy v meste sme všetci privítali s nadšením. Tento rok technické bundy na predvádzacích mólach vystriedali obrovské kabáty, ktoré by sa dali najlepšie prirovnať k spaciemu vaku. Pri zostavovaní oblečenia na presun po chladnom meste vždy začínajte od bundy: túto sezónu platí pravidlo, čím dlhšia, tým lepšia. Minulý rok boli v móde neónové výrazné farby, tohto roku prevládajú základné farby ako aj na masívnych bundách, tak aj na topánkach. Pokiaľ ste si ich obľúbili, menšie farebné detaily sú stále vítané.

Chic študent

Alebo aj návrat do 60., 70. alebo 80. rokov je v móde stále populárny. Charakterizujú ho vintage kúsky a materiály ako menčester, kožené bundy a športové oblečenie 90. rokov. Dnes sme tento štýl nazvali chic student z dôvodu, že pri jeho stajlingu by ste mali postupovať ako študent, ktorý zaspal na prednášku a narýchlo si na seba nahádzal to, čo práve našiel na zemi. Akýkoľvek kus oblečenia, ktorý dýcha históriou vám pri stajlingu dobre poslúži a základom je byť so svojím výzorom spokojný a cítiť sa v ňom dobre.