Všetci sa zhodneme, že na zimu je dobré sa pripraviť. Či už je to rezervácia silvestrovskej párty, nákup vianočných darčekov, a v neposlednom rade – kúpa zimného kabátu a vetrovky. Dnes vám poradíme, ktoré kusy vo vašom šatníku nesmú chýbať!

Teplota vonku neustále klesá a hoci nedosiahla zatiaľ bod mrazu, odporúčame vám zhodnotiť situáciu vašich zimných zvrchníkov už teraz. Nechcete byť v obchode predsa ten posledný, keď už budú tie najlepšie kúsky vypredané. V dnešnom článku sme pre vás pripravili prehľad piatich zimných kabátov a búnd, ktoré vás nielen zahrejú, ale aj farebne oživia váš aktuálny šatník. Páni, len pre vás, nech sa páči.

Károvaný kabát

Tradičné štýly ako káro sú v pánskej móde vždy aktuálne. Momentálne sú populárne už niekoľko sezón po sebe aj na nohaviciach, svetroch či oblekoch. Veľké vzory však najlepšie vyniknú práve na kabátoch a zaručia, že vás takýto kúsok ľahko neomrzí. Kabát so vzorom princa z Walesu, s pásikmi, pruhmi a štvorcami vo vašej obľúbenej farebnej kombinácií je skvelou voľbou ako nenápadne začleniť farby do vášho zimného šatníka. Pokiaľ preferujete monochromatický look, kombinácia čiernej a sivej je tá správna voľba. Čo sa týka strihu, kabát vám dodá mužné široké ramená a vytvorí atraktívnu siluetu. Dajte si však pozor, aby nebol pritesný a vždy si vyskúšajte aj o jedno číslo väčší, ako je vaša konfekčná veľkosť.

Prešívaná vetrovka

Pokiaľ sa aspoň trochu zaujímate o módu, viete, že prešívané vetrovky nepatria len k detskej sánkovačke, ale majú stabilné miesto v pánskej móde. Takzvané technické prešívané vetrovky sú objemovo menšie ako ich starší predchodcovia a z oveľa odolnejšieho materiálu. Vďaka atraktívnemu šitiu ich môžete skombinovať nielen s čižmami a hrubým svetrom počas víkendu, ale aj slušnejším pracovným oblečením. Vetrovky so stojatým golierom sú absolútnym módnym hitom, rovnako praktickým ako aj štýlovým. Prešívaná bunda najlepšie vynikne vo výraznej farbe.

Vojenský trenčkot

Väčšina počasiu odolných kabátov má svoj pôvod v armádnej uniforme. Nadčasovosť dlhého plášťa s opaskom, ktorý je navyše vode odolný spôsobila, že od prvej svetovej vojny sa jeho strih takmer nezmenil. Výložky na pleciach vám dodajú mužnosť a drsný šarm. Najpopulárnejší je hnedý trenčkot, ak sa ho však chystáte nosiť s oblekom, dobrou voľbou sú tmavomodrý alebo klasický čierny. Hitom sezóny je trenčkot v tmavozelenej farbe.

​Peacoat – krátky kabát

Úžasne všestranný kratší kabát s dvojradovým zapínaním má rovnako svoj pôvod v armáde, presnejšie v holandskej námornej jednotke. Dnes je peacoat základom štýlu smart casual a ľahko ho zladíte s roztrhanými džínsami a chelsea topánkami ako aj so slušnými nohavicami a teniskami. Jeho hlavnou úlohou bolo udržať námorníkov v teple a preto sa tradične vyrába z hrubej vlny. Pri jeho kúpe by ste mali mať na zreteli jeho pôvod a vybrať si dostatočne široký model, aby sa pod neho zmestil aj pletený sveter.

Zimný bomber

Je jedinou bundou z nášho dnešného výberu, ktorá by mala ostať výhradne na menej formálne príležitosti. Pri výbere tej správnej leteckej bundy pre vás sa sústreďte na inovatívne prevedenie, čo sa týka farieb a použitých materiálov. Vyhnite sa klasickej nafúknutej čiernej verzii, aby ste nevyzerali ako extrémista vracajúci sa z pochodu za nejakým pochybným účelom.