Precitlivenosť dosiahla absurdnú úroveň - argumentujú v prospech jej zachovania.

​Vedenie L Brands, materská spoločnosť známej dámskej spodnej bielizne Victoria's Secret, nedávno oznámilo, že už sa nebude konať celosvetovo preslávená módna prehliadka. Zároveň oznámili, že sa snažia nanovo pozicionovať značku v súlade so zmeneným svetom a očakávaniami.

Keďže o prehliadke sa vášnivo diskutovalo aj doteraz, správa okamžite zarezonovala aj na sociálnych sieťach. Väčšina ľudí toto oznámenie podporila a dodala: „Dúfame, že Victoria's Secret bude mať teraz v značke širšiu ponuku veľkostí a modelov.“

Jeden z podporovateľov rozhodnutia tvrdí: „Sledoval som prezentáciu SavageXFenty Rihanny a videl rôznorodosť vo farbe pleti, tvaroch, etnickej príslušnosti a skutočného výkonu. Po tomto by som už nechcel viac sledovať módnu prehliadku Victoria's Secret.“

Samozrejme, nie každý súhlasí so zrušením prehliadky: „Zrušili ste módnu prehliadku, pretože ukazujete nerealistické štandardy krásy? Smiešne. Tieto modelky tvrdo pracujú na tom, aby boli na pódiu.“ Ďalší diskutujúci uviedol, že „precitlivenosť dosiahla absurdnú úroveň“, preto bola módna prehliadka zrušená.

Prvá módna prehliadka Victoria's Secret sa konala v roku 1995 a rýchlo sa stala ikonou. Na pódiu sa predstavili supermodelky ako Naomi Campbell, Gisele Bundchen a Miranda Kerr. Prehliadka bola prvýkrát odvysielaná v televízii ABC v roku 2001, potom ju vysielali na CBS v rokoch 2002 až 2017 a na ABC sa vrátila minulý rok.

Zdroj: People