Poznáte ich, každý ich máme doma – vaše obľúbené tepláky na gumičku, ktoré sa uťahujú šnúrkou. Pohodlné? Na sto percent! Ale dajú sa nosiť aj mimo stien vašej obývačky...?

Nohavice s gumou a sťahovacou šnúrkou boli donedávna považované za vrchol osobného upustenia sa, ak ste v nich vyšli na ulicu. Časy sa však menia a takéto nohavice sú dnes nielen prijateľné, ale dokonca aj in! V tomto článku vám predstavíme štyri typy nohavíc, za ktorých štýlovú pohodlnosť sa rozhodne nebudete musieť hanbiť.

Slušné tepláky

Nebol to vždy váš sen, ísť do práce v teplákoch? S týmto slušnejším variantom si ho môžete naplniť aj keď nie ste osobný tréner. Tieto voľné nohavice sa od športových teplákov odlišujú spodným lemom namiesto elastickej gumy. Skombinovať ich môžete so slušnou bundou s rolákom, ale aj s tričkom a teniskami.

Zdroj: Zara

Nohavice chino na šnúrku

Chino nohavice sú nezameniteľným základným kúskom outfitov v štýle smart-casual. Až pokiaľ ich nezameníte za chino nohavice so sťahovacou šnúrkou namiesto zipsu – váš šatník práve dosiahol nový rozmer! Tieto nohavice sú nielen ultra štýlové, ale aj viacúčelové, skombinujte ich s pulóvrom a slušnými teniskami počas víkendu a košeľou s uvoľneným sakom počas týždňa. Obe kombinácie sú rovnako vhodné počas dňa aj na neočakávanú večeru bez možnosti prezliecť sa.

Zdroj: Zara

​Látkové sťahovacie nohavice

Sú ako stvorené na leto, dnes ich však spomíname pre prípad, že máte počas sviatkov naplánovanú dovolenku niekam do tepla. Výborne sa hodia ku kubánskej košeli a páru mokasín. V takomto outfite by ste sa pokojne mohli zúčastniť aj svadobnej hostiny na nejakom exotickom ostrove. Pri ich výbere sa však vyhnite bielej farbe, ktorá takémuto strihu nohavíc nelichotí.

Zdroj: Zara

​Sťahovacie kapsáče

Rovnako ako nohavice na šnúrku, aj nohavice s bočnými vreckami boli donedávna považované za módne faux pas. Športové prvky sa však vkrádali do módy až ju pokorili úplne- tzv. kapsáčové vrecká na teplákových nohaviciach sú toho dôkazom. Tým, že priliehajú k telu nedeformujú vašu postavu. Nepokazte preto tento estetický dojem a vreckám prenechajte len dizajnovú funkciu. Na telefón, kľúče a peňaženku použite štýlovú ľadvinku alebo vrecká na bunde. Ležérne sako je taktiež dobrou voľbou rovnako ako slušná mikina

Zdroj: Zara