Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
S bradou alebo bez: Zistili sme, čo je pre ženy atraktívnejšie
Zdielať na
Life

S bradou alebo bez: Zistili sme, čo je pre ženy atraktívnejšie

Zdroj: Shutterstock

Ste pre ženy príťažlivejší s bradou, alebo nahladko oholenou tvárou? V dnešnom článku sa dozviete odpoveď a spoločne tak spravíme bodku za touto dilemou.

Za rok nám našich v priemere 30 tisíc fúzov narastie približne o 14 centimetrov. Muži, ktorí si nahladko holia tvár tak údajne strávia až 3 350 hodín za život v kúpeľni. Počas histórie sa striedali obdobia, kedy bola brada považovaná za znak múdrosti s obdobím, kedy sa takémuto prívlastku netešila. Ruský cár Peter Veľký ju označil za „zbytočné bremeno“ a jeho poddaní si museli na jej nosenie zakúpiť špeciálne povolenie za 100 rubľov na rok. 

A aká je doba dnes?

Páni, potešíme vás – mužské brady sa momentálne tešia veľkej obľube a to hlavne u žien, ktoré mužov s porastom na tvári preferujú pred oholenými nahladko. Výskum o romantických preferenciách žien uskutočnila univerzita vo fínskom Turku a zúčastnilo sa ho osem a pol tisíca žien. Tie mali za úlohu vybrať jednu z troch fotografií toho istého muža, ktorý bol na prvej fotke nahladko oholený, na druhej mal mierne strnisko na tvári a na poslednej dlhšiu bradu. Dámy mali za úlohu ohodnotiť príťažlivosť, akú k mužom na fotografiách cítili a určiť, či by s nimi chceli tvoriť pár. Výsledky hovoria za všetko –

muži s bradou boli pre ženy príťažlivejší a rady by s nimi udržali vážnejší vzťah, kým s mužmi oholenými nakrátko len kratší románik.

Brada dokáže vyvážiť príliš mužné črty tváre a dodá istý šarm mužom, ktorí bez nej vyzerajú príliš vážne. A to ženám imponuje! Brada je predsa o experimentovaní a zábave a v neposlednom rade hrá do karát tým z nás, ktorí sa chcú čím skôr usadiť v trvalom vzťahu. Pokiaľ by ste už aj vy radi našli tú pravú partnerku, môžete proces urýchliť odhodením žiletky. Obe pohlavia sa predsa riadia základnými inštinktmi, no nie?

Súvisiace články