Hoci pravý džentlmen nepodlieha módnym trendom a oblieka sa nadčasovo, nemôže ani on ostať úplne benevolentným k najnovším módnym vychytávkam. Dnes vám prinášame šesť horúcich módnych noviniek, vďaka ktorým si možno aj vy nájdete svoje nové ja alebo minimálne vylepšíte to staré.

Vymeňte polokošeľu za rugby dres!

Pod vplyvom práve prebiehajúcich majstrovstiev sveta v rugby si svoje miesto v pánskom šatníku vybojovalo tričko inšpirované dresmi rugby hráčov. Pásikavé tričko so slušným golierom a dlhými rukávmi je ako stvorené do chladného počasia. Aby ste vyzerali ako pravý anglický džentlmen, kde je rugby veľmi populárne, skombinujte ho s látkovými nohavicami namiesto džínsov.  

Ten pravý odtieň ružovej

Oživte svoj zimný šatník kúskom na pohľad upokojujúcej ružovej farby. Podľa psychológov ružová zaručene navodí dobrú náladu nielen jej nositeľovi, ale aj jeho okoliu. Pre tých konzervatívnych z vás odporúčame manžetové gombíky či ponožky v tejto pozitívnej farbe a pre tých odvážnejších, ktorí beriete módu ako výzvu, celý oblek v pastelovej ružovej.

Tie roky sedemdesiate

Ako vyzerať au courant ku koncu roka 2019? Návratom do roku 1969 a k outfitom ako nám ich predviedli Leonardo DiCaprio či Brad Pitt vo filme Vtedy v Hollywoode – nohavice do zvonu, rozopnuté košele a menčester. Pri obliekaní sa v štýle 70-tych rokov majte na pamäti, že najdôležitejšia je silueta postavy – zvonové nohavice by mali byť obtiahnuté okolo bokov a rozširovať sa až pri kolenách a takisto kabáty by mal byť v páse pevne zviazané. Keď už sa pre tento look rozhodnete, oddajte sa mu úplne a nezabudnite na nezameniteľné mokasíny s opätkom.  

Preneste sa do roku 2054

Virgil Abloh, kreatívny riaditeľ Louis Vuitton a diktátor toho, čo je cool, vidí prítomnosť v budúcnosti – jeho nová kolekcia 2054 (reprezentujúca rok, kedy parížska super značka oslávi dvojsté výročie od svojho vzniku) predstavila 14 kúskov inšpirovaných vysoko výkonným futuristickým oblečením. Všetky tech kúsky roku 2054 odolné voči chladu a dažďu sú preto in už aj v roku 2019. Ďakujeme, Virgil, že vďaka tvojmu počinu môžeme už aj dnes odolať nástrahám počasia... so štýlom!

Zdroj: Louis Vuitton

​Doprajte si sveter

A to nie hocijaký – obtiahnuté svetre s vytŕčajúcim košeľovým golierom nechajte za dverami kancelárie na nudných mítingoch a doprajte si voľný, no pritom extrémne mäkký a hrejivý sveter z írskej vlny. Hitom sezóny sú štrikované svetre v pastelových a krémových farbách. Nádych romantiky so stopercentnou zárukou pohodlia.  

Šál à la Harry Potter

Úplne najjednoduchším a najekonomickejším spôsobom, ako túto sezónu vyskúšať nový trend je maxi šál na štýl Harryho Pottera – s pásikmi a voľným úpletom. Najväčším plusom takéhoto upgrejdu vášho outfitu je fakt, že na tom, čo máte oblečené pod ním skoro vôbec nezáleží. Efektné aj účelové, čo viac si môžeme priať?