Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Škola džentlmena: Štýlová obuv do dažďa
Zdielať na
Life

Škola džentlmena: Štýlová obuv do dažďa

Zdroj: Shutterstock

V živote sa treba sústrediť vždy na to pozitívne. A v daždivom počasí je to jednoznačne kúpa nových topánok. Dnes vám poradíme, ako si vybrať tie správne topánky, s ktorými si aj toto počasie užijete naplno a so štýlom. Poďme na to.

Kúpa kvalitných zimných topánok nie je lacnou záležitosťou a treba si dobre zvážiť, aký štýl a kvalita sú tie správne pre vaše potreby. V prvom rade by ste si mali jasne stanoviť, na akú aktivitu plánujete dané topánky najviac využiť. Do daždivého počasia budete jednoznačne potrebovať nepremokavé alebo minimálne vode odolné topánky, do chladných dní bez dažďa topánky s dobrou izolačnou vrstvou. V obidvoch prípadoch je dôležité zvážiť priedušnosť použitého materiálu a v neposlednom rade kvalitu podrážky. Z bezpečnostných dôvodov voľte vždy protišmykový variant. Čo sa týka ich farby, vašej fantázií a osobnému štýlu sa medze nekladú. V sychravom počasí, keď sú dni čoraz tmavšie, vyniknú výrazné farby, kým tie tmavé ostávajú klasikou a hrou na istotu.  

Štyri druhy topánok, ktoré sú momentálne in:

Turistické topánky

Či už vyššie alebo nižšie turistické topánky poskytnú nezameniteľný pocit bezpečia a pohodlia nielen pri túrach ale aj pri obyčajnom cestovaní do práce. Turistické topánky sú aktuálne na módnom výslní a je to investícia, ktorá sa vám rokmi vráti. Pri ich stajlingu sa vyhnite príliš obtiahnutým džínsam a noste viacero vrstiev oblečenia na hornej polovici tela, aby ste ich masívnosť opticky vyvážili.

Tenisky s 3D technológiou

Ako prvé priviedla na trh tenisky s použitím 3D technológie v minulom roku značka Adidas. Tento rok ich dobehli aj New Balance či Stella McCartney a musíme uznať, že tieto tenisky nevyzerajú vôbec zle! Okrem futuristického vzhľadu, ktorý na vás okamžite pritiahne pozornosť, je atraktívna ich podrážka vyrobená za pomoci 3D technológie, ktorá zaručí maximálny komfort. Pri ich kúpe sa dopredu  rozhodnite, či ich využijete na šport alebo na denné nosenie. Ich extravagantnosť by taktiež mala ladiť s vašou osobnosťou.

Topánky s robustnou podrážkou

Hrubá podrážka, ktorá vám pridá niekoľko centimetrov na výške je momentálne veľmi aktuálnym trendom a to nielen na teniskách Yeezy ale aj na slušných topánkach či poltopánkach. Sebavedomie nie je, samozrejme, založené len na vašej výške, ale prečo si ho nezvýšiť aj týmto spôsobom, keď už máme tú možnosť? Táto hrubá podrážka vás navyše ochráni pred premočenými nohami. Čo sa týka stajlingu, in sú podrážky v inej farbe, ako zvyšok topánky.

Etická a ekologická obuv

Pod vplyvom aktuálne prebiehajúcich debát o budúcnosti a udržateľnosti našej planéty sa aj móda stáva čoraz viac ekologická a udržateľná. Pokiaľ aj vy chcete prispieť k tomuto cieľu, neváhajte a zadovážte si obuv od výrobcov používajúcich prírodné materiály či vegánsku kožu a výrobu, ktorá minimalizuje negatívny dopad na životné prostredie. Už dávno neplatí, že takáto obuv je nekvalitná, práve naopak. Mnohokrát je oveľa kvalitnejšia a pohodlnejšia, keďže je už od začiatku navrhnutá tak, aby vydržala. Mnohé ekologické topánky sú šité tak, aby sa ich podrážka dala vymeniť.

Súvisiace články