V dnešnom článku sme pre vás pripravili prehľad pätnástich jesenných a zimných trendov spolu s fotkami outfitov z módnych prehliadok. Niektoré kreácie sú menej nositeľné ako iné, inšpirovať sa však dá všetkými. Čítajte ďalej.

1. Oblek na holé telo

Nie veľmi praktické, ale určite zaujme. Ako spraviť tento trend viac nositeľným? Vyskúšajte kvalitný oblek skombinovať s priliehavým tričkom telovej farby.

2. Čierny priliehavý oblek a úzka kravata

Úzka kravata je späť! A najlepšie vynikne pri rovnako úzkom čiernom obleku s bielou košeľou. Klasika, ktorá pristane štíhlejším a mladším mužom.

3. Dramatické ramená

Protiklad úzkeho obleku sú saká s ultra širokými ramenami, ktoré sú jednoznačne zaujímavou výzvou. Ako dlho sa udržia in je však otázne.

4. Monochromatický look

Obliecť sa do jednej farby prípadne jej tónov bolo vždy in. Nezabúdajte na túto nenápadnú klasiku vyžarujúcu sexappeal a sebavedome ani túto jeseň.  

5. Vintage kvetovaná potlač a nový romantik

Oblečenie s kvetovanou vintage potlačou podobné tomu, čo pravdepodobne nosievala vaša stará mama ste možno zaregistrovali na reperovi ASAP Rockym. Ďalším trendom sú romantické hodvábne košele – obidva trendy sú vhodné pre mladých rebelov a mužov v kreatívnych povolaniach.

6. Kožený Matrix

Ďalším do očí bijúcim jesenným a zimným štýlom sú dlhé kožené kabáty, kratšie kožené bundy a kožené nohavice. V skratke, akoby ste práve vystúpili z filmu Matrix.

7. Leopardia potlač

S leopardím vzorom túto sezónu nič nepokazíte. Odhaliť vašu divokú stránku leopardím kabátom či iným veľkým kusom oblečenia si vyžaduje dávku odvahy, preto sa jej oddajte len ak máte rovnako nespútanú povahu.

8. Extrémne dlhý šál

Kým kravaty sa túto sezónu zužujú, o šáloch platí pravý opak. Čím dlhší a farebnejší, tým lepšie. A to platí aj pre jeho funkciu ochrániť nás voči chladu.

9. Halucinogénne farby

Ďalším do očí bijúcim trendom určeným pre odvážne povahy je výbuch farieb – a to ako aj na nohaviciach, tak aj na vašej bunde.

10. Sveter s potlačou

V chladných mesiacoch vás najlepšie zahreje obrovský sveter so štýlovou potlačou. Zabudnite však na klasické zimné motívy – in sú geometrické portréty alebo bežné predmety ako miska s ovocím.

11. Oversize prešívaná vetrovka

Zababušte sa túto jeseň do obrovského prešívaného kabátu s výstižnou prezývkou „páperová bunda“. Tento trend privítajú hlavne tí večne uzimení z nás.

12. Praktická parka

Pre svoju praktickosť je parka v móde každú sezónu, mení sa len jej dizajn či farby. Túto jeseň zabodujete parkou výraznej farby v kombinácií so sakom a slušnými nohavicami. Tento štýl poteší hlavne tých, ktorí trávia väčšinu pracovnej doby v obleku.

13. Chlpatý kabát z falošnej kožušiny

Pokiaľ máte uvoľnený pracovný dress code alebo ste študent, ktorý sa oblečením nemusí nikomu prispôsobovať, chlpatý kabát je túto sezónu váš spôsob, ako sa vyjadriť.

14. Denné pyžamá

Tento trend začal pôvodne v dámskej móde a pod vplyvom vintage vlny inšpirovanej Hollywoodom 60-tych rokov sa preniesol aj do tej pánskej. Hodvábny či zamatový pyžamový oblek je vhodný na jesenné večierky a párty.

15. Vysokohorské oblečenie

Pokiaľ je pre vás prvoradé pohodlie a funkčnosť oblečenia, vysokohorské oblečenie určené do mesta je pre vás to pravé. A to v atraktívnych protilavínových farbách, ktoré rovnako vyniknú aj v upršanom meste.