Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Škola džentlmena: Ako správne vrstviť oblečenie
Zdielať na
Life

Škola džentlmena: Ako správne vrstviť oblečenie

Zdroj: Shutterstock

Vyjsť ráno z domu správne vyzbrojený proti nepriazňam počasia je skvelý pocit. A vyzerať pritom štýlovo ešte lepší. Dnes viac o tom, ako úspešne vrstviť oblečenie.

Nosiť viacero vrstiev oblečenia je v chladnejších mesiacoch nevyhnutnosťou a rovnako aj skvelou príležitosťou ako prejaviť svoj individuálny štýl a charakter. Aby ste svojim výzorom zaujali, mali by si jednotlivé kúsky vášho oblečenia a doplnkov navzájom nielen lichotiť, ale vyznieť  zaujímavo aj samostatne.

Základným pravidlom je vrstviť oblečenie od najtenšieho po najhrubšie a pridŕžať sa rovnakých materiálov. Plusom takéhoto stajlingu je výhoda, že na vytvorenie nových outfitov môžete použiť kúsky, ktoré už vlastníte. Máte na spodku skrine zabudnutú flanelovú košeľu? Oblečte si ju rozopnutú na biele tričko a na vrch prehoďte džínsovú bundu. Na počkanie máte nový look za starú cenu.  

Ako sme už spomínali, najlepšie sa kombinujú kúsky z rovnakého materiálu – vrstviť oblečenie z bavlny, vlny a kombinácie obidvoch materiálov vám vo väčšine prípadov poslúži k ucelenému výzoru. Na záver pridajte bundu alebo funkčnú vetrovku, aby pôsobila ako predel medzi vnútornou a vonkajšou vrstvou a dodala vám výzor muža pripraveného na všetko.

Krása vrstvenia oblečenia je v tom, že sa nesnažíte jednotlivé vrstvy navzájom prekryť, ale práve naopak – zvýrazniť a pritiahnuť na všetky rovnakú pozornosť. Pri kombinácií oblečenia vyrobeného z toho istého materiálu preto dbajte na to, aby boli jednotlivé vrstvy rozdielnej hrúbky a z rozdielne spracovaného materiálu. Tento profi trik najlepšie vynikne pri monochromatických outfitoch zložených z čiernej, kde vďaka nemu budete vyzerať zaujímavo a sexy a nie lacno či nudne.

Kombinovať bielu, čiernu, hnedú a modrú je hrou na istotu, nebojte sa však ani farieb a vzorov. Vzory nebudú pôsobiť rušivo pokiaľ budú v príbuznej veľkosti a oddelené jednofarebnou vrstvou. Doplnky sa taktiež považujú za vrstvu oblečenia, preto to s nimi nepreháňajte – pokiaľ máte niekoľko horných vrstiev, odložte čapicu späť na poličku a naopak – pokiaľ sa vám zdá, že máte vrstiev primálo, doplňte outfit šálom, rukavicami alebo práve štýlovou čapicou.

Posledným tipom, ako nechať jednotlivé vrstvy vyniknúť je asymetrické vrstvenie – košeľa môže byť dlhšia ako kabát či sveter a podobne. 

Výber topánok je v chladnejších mesiacoch oveľa jednoduchší, ako v tých letných. Voľte v prvom rade funkčnosť a pohodlnosť - oboje sú v zime a na jeseň ultimátnym mestským luxusom, ktorý vám bude závidieť nejeden muž, ktorý si z obáv pred vytŕčaním z davu obul premokavé mokasíny.

Súvisiace články