Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krok za krokom: Odhaľte tajomstvo dokonalého nosenia sandálov!
Zdielať na
Life

Krok za krokom: Odhaľte tajomstvo dokonalého nosenia sandálov!

Zdroj: Pexels/Athena

Pánske sandále zažívajú návrat do módy. Dnes vám poradíme, ako ich správne zladiť s vaším oblečením.

Ponuka pánskych sandálov je tak široká, že si zaručene nájdete ten správny typ pre svoj individuálny štýl. Pokiaľ uprednostňujete streetwear oblečenie, vhodné pre vás budú sandále inšpirované turistickými topánkami či šľapky. Pre tých, ktorým záleží v prvom rade na pohodlí sú určené sandále s korkovou podrážkou a pre módnych nadšencov dizajnérske sandále v koženom prevedení.

Ťažší ako samotný výber pohodlného a štýlového páru sandálov je celkový stajling vášho letného outfitu, aby vyznel presne tak, ako bol mienený. Pokiaľ chcete aj vy vyzerať ležérne-cool a nie ako stratený nemecký turista, čítajte ďalej.

Sandále k vode

Či už sa ocitnete na pláži alebo pri bazéne, zvoľte takzvané turistické sandále s pevným zapínaním. Na šmykľavom povrchu poskytnú nohám lepšiu oporu a nebudete sa musieť prezúvať medzi plážou a reštauráciou. A čo k nim? Jednoznačne plavecké šortky nad koleno a jednofarebné tričko, najlepšie biele, aby vaše opálenie čo najlepšie vyniklo.

Sandále a krátke nohavice

Po desiatich mesiacoch nosenia zatvorených topánok a tenisiek je čas dopriať nohám trochu slnka. Zvoľte si sandále v tmavo-hnedej, modrej alebo zelenej farbe, aby ich kontrast s odhalenou pokožkou nepôsobil príliš rušivo. Čo sa týka štýlu, voľte látkové sandále pred koženými, aby vaša obuv nevyzerala príliš formálne k zvyšku outfitu. Sandále skombinujte s krátkymi nohavicami, ktoré dobre držia svoj tvar a ľanovou košeľou pre svieži letný look.

Sandále a ponožky

Rozdiel medzi ponožkovým faux-pas a módnym hitom je v tom, vedieť, aký máte zámer. Vytiahnuté biele športové ponožky spolu s čierno-bielymi šľapkami, retro šuštiakovými šortkami doplnené tričkom klasickej športovej značky ako Adidas, Nike alebo Champion je štýl. Táto kombinácia na vás bude najlepšie vyzerať, ak máte pod 30 rokov.

Sandále a dlhé nohavice

K dlhým chino nohaviciam alebo rifliam siahajúcim po členky sa hodia jednoznačne sandále bez zapínania alebo s minimalistickým remienkom okolo päty. Pokiaľ sú vaše nohavice pridlhé, zahnite ich lem, aby sandále nezakrývali. Zvoľte masívnejší štýl s korkovou podrážkou tmavej farby. Príliš svetlá farba a tenké remienky sa k dlhým nohaviciam opticky nehodia.

Sandále k obleku

Áno, aj táto kombinácia je možná! Treba však mať na pamäti, že sandále zatiaľ nie sú považované za formálny druh obuvi, preto sú prijateľné ako zaujímavý doplnok ležérneho obleku a kvetovanej košele. Farbu zlaďte buď s farbou obleku, alebo s farbou košele pre hravý kontrast. Čo sa týka materiálu, koža je tá najlepšia voľba.

Súvisiace články