Väčšina ľudí si pri jachtingu predstaví plavbu na palube pomaly sa kývajúcej lode na vlnách jazera Balaton. Thomas Coville nie je tým mužom.

Je fascinujúce vedieť, že patrí medzi 5 námorníkov, ktorí sa plavili po celom svete, ale že to dokázal za 49 dní, je svetový rekord. Thomas Coville si teraz stanovil ďalšiu výzvu a chystá sa prekonať nový 40-dňový rekord.

Thomas Coville Zdroj: Helly Hansen

​Svoju prvú plavbu odštartoval celkovo štyrikrát, kým ju v roku 2016 uskutočnil.

Tak dlho na to čakáš, až si v určitom okamihu povieš, že je nemožné, aby to vyšlo.

Zrejme by sa to nestalo bez riadneho vybavenia a podpory. Pri sólovom jachtingu je človek vystavený nielen hraniciam svojich síl a vytrvalosti, ale aj rozmarom prírody. A na ceste okolo sveta musíte byť vždy pripravení na nárazy ľadového vetra alebo nekonečnej páľave slnečných lúčov.

Zdroj: Helly Hansen

​Mr. Coville zápasil s obidvomi. Tvrdí, že na otvorenej vode môžete prežiť, len ak ste rýchlejší ako búrka a nedostanete sa do jej stredu. Napätie v tomto krátkom filme sa dá krájať.

Ak prekonáte nedostatok spánku (francúzsky námorník mohol počas dlhej plavby spať len tri hodiny denne, ale na posteli nemohol stráviť viac ako 20 minút), svoje hranice a podarí sa vám zostať ostražitý, zostanete nažive. Aby ste to dosiahli, je nevyhnutné, aby bolo vaše vybavenie čo najprofesionálnejšie. V zime musí udržiavať teplo a v teple chlad. V boji s nedostatkom spánku je potrebné maximalizovať funkcie vášho tela, čo nie je ľahká úloha, keď mrznete, máte mokré oblečenie alebo bojujete s popáleninami.

Zdroj: Helly Hansen

​Športovec to dokázal pomocou produktov Helly Hansen, ktoré mal na sebe počas celej cesty. K úžasnému úspechu prispeli jej inovatívne materiály tretej generácie. Dlhodobá spolupráca priniesla perfektné jachtárske vybavenie založené nielen na odbornosti, ale aj na desaťročných skúsenostiach.

A čo nosil oblečené Thomas Coville počas tejto namáhavej plavby?

Jeden z posledným výdobytkov spoločnosti - bundu HP Racing Midlayer s podšívkou LIFALOFT ™, ktorá môže byť kľúčom k úspechu námorníka. Počas jachtárskych regát vás udržuje v teple a suchu, čo môže byť rozhodujúcim faktorom pri konečnom výsledku pretekov.

HP Racing Midlayer Zdroj: Helly Hansen

​Ďalším veľmi dôležitým prvkom odevu je obuv. Každý, kto sa vo svojom živote plavil, teraz určite prikývne.

Jednou z ideálnych volieb na plavbu sú nazúvacie topánky Hydromoc, ktoré sa vďaka podrážke HellyGrip nešmýkajú na klzkej palube, prístavoch a skalách. Vrchná časť sieťoviny so zapínaním na zips poskytuje perfektnú kombináciu stability, ochrany, podpory a priedušnosti.

Hydromoc Zdroj: Helly Hansen

​Ďalšími teniskami je vysoko výkonná hybridná obuv Skagen F-1 Offshore Hybrid, ktorá sa vyznačuje otvorenou sieťovinou pre zvýšenú priedušnosť a flexibilitu, zatiaľ čo plynulé vystuženie chráni naše nohy pred palubným výstrojom a horninami. Podrážka z gumy s viacvrstvovým priľnavým uchopením výrazne uľahčuje pohyb na palube.

Skagen F-1 Offshore Zdroj: Helly Hansen

​Ship Ahoy!

Zdroj: Helly Hansen