V letných mesiacoch náš outfit pozostáva z dvoch kusov oblečenia a jedného páru obuvi. Udržať si osobitý módny štýl, keď na sebe máte len pár krátkych nohavíc, tričko a šľapky je preto náročnejšie ako v zime. Dnes viac o doplnkoch a stajlingových typoch, vďaka ktorým dodáte osobitý štýl aj tomu najjednoduchšiemu outfitu. Poďme na to.

Kvalita nadovšetko

Kvalita vášho oblečenia je vaša najlepšia vizitka. A práve v lete majú mnohí z nás tendenciu od nárokov na kvalitu oblečenia upustiť s poznámkou: veď je to len tričko. V lete to tričko tvorí až okolo 50 percent dojmu, ktorý v ostatných zanecháte – preto voľte kvalitu pred kvantitou a verte nám, že to bude vidieť. To isté sa týka aj vašich nohavíc. Pokiaľ nosíte ten istý pár už niekoľko rokov, s najväčšou pravdepodobnosťou potrebujú vymeniť.  

Opasok a hodinky

Muži majú k dispozícii menej doplnkov, ktorými môžu pozdvihnúť svoj výzor k lepšiemu než ženy. O to viac pozornosti by sme mali venovať ich výberu a aj opasok a hodinky podliehajú ročným obdobiam. V lete vymeňte kožený opasok za látkový či tkaný a to isté platí pre vaše hodinky – látkový remienok s menej robustným ciferníkom vám dodá nádych luxusu, kým blyštiaci sa kov bude pôsobiť lacno a prehnane.

Nadčasové okuliare

Slnečné okuliare sú výborným príkladom toho, ako aj malý doplnok môže v okamihu zmeniť celý váš výzor. Investujte do aspoň jedného dizajnérskeho páru v klasickom nadčasovom štýle. Takéto slnečné okuliare vám vydržia roky a možno odvedú pozornosť aj od toho obyčajného trička.  

Opatrne s čiernou

A to aj počas večera. Pokiaľ preferujete tmavšie farby, zvoľte námornícku modrú. O čiernej sa síce hovorí, že je tou najuniverzálnejšou farbou a nemáte ňou čo pokaziť, v lete to však skôr platí o bielej. Čierna farba pohlcuje svetlo a počas slnečného dňa pôsobí na pohľad rušivo a navečer v nej budete vyzerať ako čašník. Na čom, samozrejme, nie je nič zlé, pokiaľ je to vaša profesia. Pokiaľ ste však v bare hosť, ktorého si mýlia s čašníkom, radíme vám počkať s čiernou na jeseň.

Tá správna vôňa

Ťažké parfumy nanesené vo veľkých množstvách sú v lete tabu. Kým v zime pôsobia komfortne, v lete budú pôsobiť lacno a okoliu zbytočne dráždiť nos. Leto je stvorené pre ľahké svieže a exotické vône. A aké je to správne množstvo? Predsa také, aby sa k vám dáma musela prikloniť o trochu bližšie, aby si vôňu mohla vychutnať naplno.

Nezabudnite na to najdôležitejšie

... a to ste vy sám. V lete máme väčšinu pokožky odhalenú, starajte sa preto o svoju tvár a telo používaním produktov s UV faktorom zameraných na jej hydratáciu. Poslednou najdôležitejšou letnou investíciou je bezchybný účes – nájdite si schopného holiča, ktorý vám poradí, aká je tá najvhodnejšia úprava vašich vlasov a brady počas leta. Dávno vieme, že na výzore sa predsa neoplatí šetriť.