Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Škola džentlmena: Letná elegancia
Zdielať na

Škola džentlmena: Letná elegancia

Zdroj: Shutterstock

Obliekať sa elegantne aj počas letných mesiacov? Naša poradňa vie, ako na to!

V lete vám stačí krátka prechádzka po centre ktoréhokoľvek slovenského mesta, aby ste si všimli hneď dve veci – prvou je, že ženy si dajú na svojom zovňajšku záležať oveľa viac, ako v zime. Tou druhou je fakt, že u mužov platí presný opak. V období horúčav a dovoleniek je obliekať sa elegantne to posledné, na čo väčšina z nás myslí. My sme však toho názoru, že je najvyšší čas letnú zanedbanosť nahradiť ležérnou letnou eleganciou, na ktorú nedali dopustiť džentlmeni generácií pred nami. V dnešnom článku vám poradíme, ktoré kúsky sú rovnako elegantné ako aj vhodné do letného počasia.

Košeľa s potlačou

Rozopnutá košeľa prehodená cez biele tričko bez rukávov je letnou klasikou. Aby ste tomuto vzdušnému a praktickému kúsku dodali eleganciu, držte sa jednoduchých motívov a skombinujte ju s dobre sediacimi nohavicami namiesto džínsov.

MPM

Zažiarte v svetlých farbách

Nič nepristane opálenej pokožke viac, ako svetlé farby. Ak  ste tohto roku boli aspoň dvakrát na slnku, doplňte svoj šatník košeľami v svetlých odtieňoch šedej s jemným vzorom, ktoré budú pôsobiť sofistikovanejšie, než do očí bijúca biela.

MPM

Investujte do zaujímavých šortiek

Šortky so zaujímavou potlačou sú tým najlepším pánskym kúskom leta. Dodajú vám osobitý štýl a v kombinácií s jednofarebných tričkom aj značnú dávku elegancie. Keďže sa jedná o základný kúsok šatníka, môžete si dovoliť výrazné farby a vzory bez toho, aby celkový dojem vyzeral prehnane. Neváhajte, páni, tu nemáte čo pokaziť.  

Allsaints

Správne členkové topánky

Elegantný muž vie, že sandále a šľapky majú svoje miesto výhradne na pláži alebo pri bazéne. Na akúkoľvek inú udalosť zvoľte priedušné členkové tenisky či vychádzkové topánky. Nemýľte si ich s topánkami na šport, to je iná kategória a do tej dnešnej nepatrí.

Lacoste

Kvetovaná košeľa ako súčasť obleku

Obliecť sa formálne ale zároveň štýlovo na spoločenskú udalosť v letných mesiacoch je výzva, ktorú sa oplatí prijať. Oblek doplnený kvetovanou košeľou v tmavej podkladovej farbe je tá správna cesta, ako docieliť balans medzi spoločensky prijateľným a svojsky módnym. Zvoľte kvetovanú košeľu s kubánskym golierom namiesto nepohodlnej kravaty.

Elegancia na počkanie so skrátenými nohavicami

Vychádzkové nohavice alebo voľné „baloňáky“ sú vzdušné a dodajú eleganciu aj obyčajnému jednofarebnému tričku. Presne ten kúsok, ktorý sa oplatí mať po ruke vždy, keď sa potrebujete rýchlo vychystať z domu na last minute letnú párty a na dlhé rozmýšľanie nie je čas.

MPM

Súvisiace články