Nike zmeria nohy aplikáciou a podľa toho ponúkne zodpovedajúcu veľkosť nových topánok

Jeden z najväčších problémov pri nakupovaní oblečenia online sú topánky. Vychytať správnu veľkosť je problém, hlavne keď sa číslovanie líši výrobcu k výrobcovi. V Nike sa preto rozhodli, že pripravia nástroj, ktorý zmeria vaše nohy na diaľku a na základe toho potom odporučí vhodnú veľkosť. O pripravovanej novinke informuje televízia CNBC.

​Funkcia sa volá Nike Fit a bude ju obsahovať aplikácia Nike. Využíva kombináciu počítačového videnia, umelej inteligencie a algoritmov, ktoré zanalyzujú vašu nohu a jej tvar. Na základe toho potom dokážu nájsť obuv, ktorá bude sedieť. Celý proces sa deje v rozšírenej realite a človek nepotrebuje nič iné ako svoj smartfón.

Stačí si otvoriť aplikáciu, ísť do menu kliknúť na novú položku "zmerať nohu". Potom sa spustí kamera, ktorá vyzve nastaviť chodidlo a telefón konkrétnym spôsobom, aby bolo možné zmerať, aké je veľké. Trvá to necelú minútu a dokáže to poskytnúť číslo presné na milimetre. Následné odporúčanie konkrétnej obuvi bude opatrné, aplikácia poskytne správu v zmysle

"80 percent ľudí s chodili ako vy si kúpilo topánky XY".

Nike je na svoju novú funkciu hrdý, podľa neho z prvotného testovania vyšla skvele. Už teraz sa firma nechala počuť, že chce z merania nôh urobiť jadro svojej aplikácie, nemá ísť len o krátkodobý marketingový ťah.

Samozrejme, informácie o dĺžke vašich nôh budú uložené na profile, človek si teda nebude musieť svoje končatiny merať vždy, kedy si bude chcieť kúpiť novú obuv. Ak navyše v kamennej predajni poviete, že ste meraním prešli, personál si naskenuje QP kód z aplikácie a podľa údajov vám topánky odporučí. Nike zmieňuje, že tento spôsob nakupovania najviac ocenia rodičia.

Funkcia prvýkrát vojde verejne do prevádzky v júli, kedy si ju budú môcť vyskúšať ľudia v USA. Do Európy sa potom dostane na konci leta.

Na najnovších teniskách Nike sa zabáva celý svet

Nike Air Max 1 Golf „Grass" boli pôvodne určené milovníkom golfu, čo by nebol až taký problém, keďže svetoznámy výrobca športových oblečení už častejšie siahol po tomto modeli. Tentokrát sa im ho ale podarilo vyrobiť až príliš vierohodne.

Zdroj: CNC